38

Τη δήλωση που έκανε προ ημερών στη Βουλή, ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί εμπλοκή κρατικής υπηρεσίας στις απαγωγές των Πακιστανών, επαναλαμβάνει με τον πλεόν κατηγορηματικό τρόπο ο Βύρων Πολύδωρας και επιμένει ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο οι απαγωγές να έγιναν μεταξύ των μεταναστών στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής προσθέτει για το θέμα ότι «η εισαγγελική διάταξη –πόρισμα του εισαγγελέως- ‘απαλλάσσει’ πανηγυρικά λόγω ακλόνητων άλλοθι τα στελέχη της ΕΥΠ, τα οποία ψευδώς κατεμηνύοντο ως δράστες –αυτουργοί των ‘απαγωγών’. Χλωμή, αβάσιμη και μετέωρη μένει μια περίφραση για ‘ηθική αυτουργία’ δύο στελεχών της ΕΥΠ».

Ακολούθως, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παίρνει αποστάσεις από τα όσα υπαινίχθηκε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος για «στοχοποίηση» του Γιώργου Βουλγαράκη από τη δημοσιότητα, τονίζοντας ότι εκείνοι που τον στοχοποίησαν είναι οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης.

Όσο για την έρευνα για τις υποκλοπές τονίζει ότι προχωρεί και από τη Δικαιοσύνη και από την ΑΔΑΕ. Προσθέτει ότι κανείς δεν «δείχνει» αμερικανικές υπηρεσίες. «Η συζήτηση περί ανάμειξης αμερικανικών υπηρεσιών και περί συναφών θεωριών συνωμοσίας είναι ξεπερασμένη και αποτελεί κατάλοιπο αριστερών πολιτικών συμπεριφορών των δεκαετιών του 70 και του 80. Δεν χωρούν στο σήμερα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ