30

Γιορτή της δημοκρατίας χαρακτήρισε ο Γ.Παπανδρέου τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων που θα στηρίξει το κόμμα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. «Το ΠΑΣΟΚ κάνει τις τομές που ζητά η κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε στα Μέγαρα όπου πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των υποψηφίων. Ανάλογες εσωκομματικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλους δήμους της Αττικής και της Ελλάδας.

Ο ίδιος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα ανοίγει τις πόρτες του, υλοποιώντας τη σχετική υπόσχεση. «Θέλω να τονίσω ότι αυτά που λέμε αυτά θα κάνουμε και όχι, όπως σήμερα, που άλλα λέγονται και άλλα γίνονται από την κυβέρνηση».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα αξιολογηθεί, ώστε ο θεσμός να γίνει μόνιμος για πολλά μεγάλα θέματα κάθε περιοχής.

«Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ φέρνει το καινούργιο με σιγουριά και ασφάλεια, φέρνει την αλλαγή, δίνει δύναμη στον πολίτη και κάνει τις τομές που ζητά σήμερα ο νέος, η γυναίκα, ο επαγγελματίας, ο αγρότης, ο εργαζόμενος και η τρίτη ηλικία» κατέληξε.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ σε 17 δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής, του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και των Κυκλάδων.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφλερεται ότι στις προκριματικές εκλογές πήραν μέρος 28.162 πολίτες.

Στο σύνολο των δήμων, η συμμετοχή των δημοτών που πήραν μέρος στις προκριματικές εκλογές ανέρχεται στο 30% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004 και στο 100% των εγγεγραμμένων Μελών και Φίλων στις αντίστοιχες δημοτικές οργανώσεις του Κινήματος (28.445).


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ