
Τερματικός σταθμός εκκενώθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Αναστάτωση προκλήθηκε προσωρινά στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όταν άγνωστος άνδρας προσπάθησε να αποφύγει έλεγχο ρουτίνας. Οι Αρχές εκκένωσαν πολυσύχναστο Σταθμό από όπου εξυπηρετούνται προορισμοί εντός ζώνης Σένγκεν και δεκάδες πτήσεις αναβλήθηκαν.
28
Στην εκκένωση του πολυσύχναστου Τερματικού Σταθμού Α του Διεθνούς Αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών προχώρησαν προσωρινά οι αρχές ασφαλείας την Πέμπτη, έπειτα από συναγερμό που σήμανε όταν άγνωστος άνδρας άρχισε να τρέχει προκειμένου να αποφύγει έλεγχο ρουτίνας.
Η κατάσταση συναγερμού έληξε περίπου μία ώρα μετά, αλλά στο μεταξύ εκατοντάδες επιβάτες υπέστησαν ταλαιπωρία, καθώς κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τον τερματικό σταθμό και πάνω από 60 προγραμματισμένες πτήσεις καθυστέρησαν.
Δεν έχει γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον ύποπτο που προκάλεσε την «εξαιρετικά ασυνήθιστη» κατάσταση, όπως την περιέγραψε εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου στο τηλεοπτικό δίκτυο VRT.
Ο Σταθμός Α του αεροδρομίου χειρίζεται τις πτήσεις Σένγκεν και εκκενώθηκε πλήρως, ενώ πάνω από 60 πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς αναβλήθηκαν. Ο Τερματικός Σταθμός Β λειτουργούσε κανονικά σε όλη τη διάρκεια της κατάστασης συναγερμού.
Από το περιστατικό προκλήθηκε αναστάτωση και στο διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών, όπου σήμανε συναγερμός επειδή την ώρα εκείνη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών πέντε αεροσκάφη, στα οποία δεν ήξερε κανείς αν είχε καταφέρει να μπει ο ύποπτος.
Ένα από τα αεροσκάφη της εταιρείας Virgin είχε προορισμό την Αθήνα και προσγειώθηκε στο «Ελ.Βενιζέλος» γύρω στις 11 το πρωί. Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις το οδήγησαν σε φυλασσόμενο χώρο, όπου έλεγξαν τους 130 επιβάτες και ερεύνησαν ολόκληρο το αεροσκάφος, χωρίς όμως να βρεθεί το παραμικρό, γι αυτό και όλα επανήλθαν στον κανονικό τους ρυθμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κορωπί: Χειροπέδες σε 48χρονη influencer – Οδηγούσε μεθυσμένη, βρέθηκαν αναβολικά στο αυτοκίνητο
- Στο δρόμο προς το ψηφιακό ευρώ – Τι θα αλλάξει στις συναλλαγές
- Στο WNBA η Μαριέλλα Φασούλα: Υπέγραψε rookie συμβόλαιο με τις Γκόλντεν Στέιτ Βάλκιρις
- Άγχος με το «καλημέρα»; Δέκα τρόποι που μπορούν να δώσουν τη λύση
- Αρτέμιδα: «Έβαλε πρώτη και έφυγε, δεν σταμάτησε πουθενά» λέει ο 18χρονος που τραυματίστηκε στο τροχαίο
- Μυθική στιγμή: Διαιτητής είχε ξεχάσει τις κάρτες και το κατάλαβε μετά το πρώτο 20λεπτο! (vid)
