Παρέμβαση εισαγγελέα για διαβαθμισμένα έγγραφα που βρέθηκαν στα σκουπίδια
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρέθηκαν στα σκουπίδια, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το θέμα.
28
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρέθηκαν στα σκουπίδια, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιο, ο οποίος έλαβε εντολή να εξακριβώσει τη βασιμότητα των δημοσιευμάτων και, σε επόμενο στάδιο, να διερευνήσει αν στην υπόθεση προκύπτουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα (μη κατεστραμμένα) διαβαθμισμένα έγγραφα βρέθηκαν τυχαία από πολίτη σε κάδο απορριμμάτων πίσω από το υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος στη συνέχεια τα έστειλε στον εισαγγελέα.
Στο υπουργείο Εξωτερικών θεωρούν χαμηλής σημασίας τα έγγραφα, αλλά η υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη έχει διατάξει ΕΔΕ για τις διαδικασίες καταστροφής των εγγράφων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η κυρία Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι κάποια έγγραφα βρέθηκαν στα σκουπίδια, γεγονός για το οποίο ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Σημείωσε όμως ότι ζήτησε έρευνα και για το ότι «διασπείρονται και ψευδείς ειδήσεις που βλάπτουν τη χώρα».
Από πλευράς του, ο υπεύθυνος Εξωτερικής πολιτικής, Ασφάλειας και Αμυνας, του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, επισήμανε ότι «χρειάζεται πλήρης διερεύνηση όλων των πλευρών αυτής της υπόθεσης».
Κατά τον κ. Παπουτσή «εάν τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι αυθεντικά τίθεται θέμα ευθυνών και λειτουργίας του υπουργείου Εξωτερικών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ράφα: Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται και από τις δύο πλευρές του περάσματος στη νότια Γάζα
- NBA: Δεν σηκώνουν κεφάλι οι Μπακς χωρίς τον Αντετοκούνμπο, ήττα και από τους Σέλτικς (107-79, vid)
- «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»: Στο στόχαστρο των φετινών Grammy η βία της ICE
- Νέα Πέραμος: Θρίλερ με τη δολοφονία 27χρονου – Στο μικροσκόπιο η πιθανή σύνδεση με νεκρό επιχειρηματία
- «Ξεκάθαρο πέναλτι στον Αντρέ Λουίζ από τον Μουκουντί» – Όλοι οι τηλεκριτικοί διαιτησίας συμφωνούν (vid)
- Ουκρανία: Δεκαπέντε νεκροί ανθρακωρύχοι μετά από ρωσικό πλήγμα – Δύο νεκροί στη Ρωσία από ουκρανικό drone

