Ντέρμπι παραμονής το Σάββατο στην Κοζάνη, κόντρα πρώτης τετράδας στο ΣΕΦ
Το ντέρμπι Ολυμπιακού - Αρη που θα διεξαχθεί την Κυριακή ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ. Το Σάββατο, όμως, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ντέρμπι παραμονής Μακεδονικού - Γυμναστικού.
Το ντέρμπι Ολυμπιακού – Αρη που θα διεξαχθεί την Κυριακή ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ. Το Σάββατο, όμως, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ντέρμπι παραμονής Μακεδονικού – Γυμναστικού.
Ειδικότερα, Ολυμπιακός και Αρης προέρχονται από «καταστροφική» ήττα στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους.
Ο μεν Αρης απώλεσε το τρόπαιο του ULEB Cup, το οποίο θα σήμαινε αυτόματα τη συμμετοχή στην Euroleague της επόμενης περιόδου, καθώς ηττήθηκε από την Ντιναμό Μόσχας στον τελικό του Σαρλερουά.
Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, απώλεσε την 5η συμμετοχή του σε φάιναλ-4 της Euroleague, «αυτοκτονώντας» στο Τελ Αβίβ απέναντι στην Μακάμπι.
Περισσότερο «καίγεται», πάντως, ο Αρης, ο οποίος έχει στόχο την τετράδα και πρέπει να καλύψει πάση θυσία τον έναν βαθμό, που τον χωρίζει από τον τέταρτο Πανελλήνιο.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον σε απόσταση δύο βαθμών από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, μετά την ήττα του στο ΟΑΚΑ, και έναν βαθμό πάνω από το τρίτο Μαρούσι, το οποίο υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, θέλοντας απλώς μία νίκη, για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση.
Με τον Γιούρι Ζντοβτς να απειλεί πως αν δεν πληρωθεί δεν θα βρίσκεται στον πάγκο, υποδέχεται ο Ηρακλής την ΑΕΚ.
Με απουσίες θα αγωνιστεί και η ΑΕΚ, αφού ο Τέιλορ Κόπενραθ παραμένει στις ΗΠΑ, ενώ ο Σπύρος Παντελιάδης ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα.
Αγώνα «ζωής ή θανάτου» δίνουν Μακεδονικός και Γυμναστικός το Σάββατο. Οι τραυματίες Καράμπουλας και Λι θα αγωνιστούν κανονικά για το σύνολο του Γιώργου Καλαφατάκη, αφού δεν υπάρχει πολυτέλεια απουσίας.
Με τον νεοαποκτηθέντα Σιμόν Πετρόφ (θα κάνει ντεμπούτο) θα αγωνιστεί η ομάδα της Λάρισας, η οποία θα είναι «πάνοπλη», αφού ο Βασίλης Αγγελακόπουλος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πόδι.
Νίκη οκτάδας αναζητούν Ολύμπια και Πανιώνιος στο κλειστό της Νεάπολης. Ο Πανιώνιος θα μεταβεί στη Λάρισα χωρίς τον Πετρόπουλο. Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ηλιάδης, ενώ, παρά το διάστρεμμα, ο Περπέρογλου αναμένεται ν΄ ακολουθήσει την αποστολή.
Με μοναδική απουσία αυτή του Χρήστου Γκογκίδη, ο Κολοσσός Ρόδου αντιμετωπίζει τον Πανελλήνιο και μόνο με νίκη θα συνεχίσει να ονειρεύεται για ένα θαύμα παραμονής. Ο ηγέτης του Πανελληνίου, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά τη γέννηση της κόρης του (είχε απουσιάσει από τον αγώνα με τον Μακεδονικό).
Αμφίβολος είναι στην Πάτρα ο Μάικ Ουίλιαμς (ενοχλήσεις στο πόδι) για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, σε αντίθεση με τον Γκόραν Τσάκιτς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.
Απαρηγόρητοι οι «πράσινοι» για τον αποκλεισμό τους από το φάιναλ-4 της Euroleague θέλουν να ανασυνταχθούν, προκειμένου να μη βρεθούν προ δυσάρεστης έκπληξης στην Πάτρα.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.
«Αγκαλιά» με την παραμονή της στην Premier League είναι η Λιντς μετά το 3-1 επί της ήδη υποβιβασμένης Μπέρνλι, χάρη στην οποία έφτασε στο +9 από την 18η Τότεναμ που παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη.
Αν και χωρίς τον τραυματία Ταβάρες στη διάθεσή της, η Ρεάλ επικράτησε και στο 2ο παιχνίδι στην Ισπανία της Χάποελ Τελ Αβίβ (102-75) κι έκανε το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ. Σούπερ Γκαρούμπα και Καμπάτσο
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ιγκόρ Τιάγκο μπορεί να επέκτεινε τον Φεβρουάριο το συμβόλαιό του όμως τέσσερις ομάδες ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν και κοστολογείται 80 εκατ. ευρώ
Νικηφόρα πρεμιέρα για την η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στα προκριματικά του World Cup που διεξάγονται στο Ρότερνταμ καθώς νίκησε σχετικά εύκολα την Ιταλία με 15-11. Από 3 γκολ Πλευρίτου και Σάντα.