Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ραντεβού στο Ηράκλειο έδωσαν ΑΕΚ, Ολυμπιακός-Ήττα της «Ένωσης», αποβολές στη Λάρισα

Ραντεβού στο Ηράκλειο έδωσαν ΑΕΚ, Ολυμπιακός-Ήττα της «Ένωσης», αποβολές στη Λάρισα

Συνεπείς αποδείχθηκαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός στο ραντεβού τους για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η «Ένωση» ηττήθηκε 1-0 από τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο. Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Λάρισα, που «έχασε» τους Νταμπίζα, Χέλντερ (αποβλήθηκαν) και Κοτσόλη (τραυματίσθηκε).

26

Συνεπείς αποδείχθηκαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός στο ραντεβού τους για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο (6 Μαΐου στο Παγκρήτιο).

Η «Ένωση» υπέστη γλυκιά ήττα με 1-0 από τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο, όμως προκρίθηκε χάρη στο υπέρ της 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το «Αλκαζάρ», με 1-0 επί της Λάρισας που τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Νταμπίζα, Χέλντερ και με τον Μπαχράμη στη θέση του τερματοφύλακα, εξαιτίας τραυματισμού του Κοτσόλη.

Ο τελευταίος είπε «όχι» σε εκτέλεση πέναλτι του Τζόρτζεβιτς (όπως είχε κάνει και στο «Καραϊσκάκη» απέναντι στον Ριβάλντο) στη φάση που στοίχισε τη δεύτερη κίτρινη στον Νταμπίζα.

Ξαπλωμένος στο χορτάρι πανηγύρισε τη φορά αυτή ο Καστίγιο, ο οποίος στη συνέχεια «οδήγησε» σε αποβολή τον Χέλντερ, με τον οποίο είχε αντιπαράθεση.

Λάρισα – Ολυμπιακός 0-1

Με «κληρονομιά» το υπέρ τους 3-1 του πρώτου αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους το ματς.

Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Νέρι Καστίγιο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η Λάρισα αγωνιζόταν με 9 παίκτες. Στο 73 αποβλήθηκε ο Νταμπίζας, όταν υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Τζόρτζεβιτς και απέκρουσε ο Κοτσόλης.

Στο 90 έφυγε τραυματίας ο τερματοφύλακας (και κορυφαίος του αγώνα) Στέφανος Κοτσόλης. Τελικά η ΑΕΛ ολοκλήρωσε το ματς με οκτώ παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στο 96΄ και ο Χέλντερ.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες του (Ριβάλντο, Τουρέ, Κωνσταντίνου, Γεωργάτος), κυριάρχησε στο Α ημίχρονο.

Οι σημαντικές ευκαιρίες στο διάστημα αυτό ανήκαν τους φιλοξενούμενους:

Στο 18 ο Κοτσόλης πρόλαβε την «έφοδο» του Οκκά, στο 34 ο Καφές βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι, αλλά σούταρε πάνω στον διεθνή τερματοφύλακα και στο 39 ο Τζόρτζεβιτς σέντραρε παράλληλα, αλλά ο Οκκάς υπό την πίεση του Νταμπίζα δεν μπόρεσε να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα.

Σημαντική η συμβολή του Μάριτς, που κλήθηκε να καλύψει το κενό του Γιάγια Τουρέ και προσέφερε πολλές βοήθειες, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, ενώ από τα πλάγια οι Τζόρτζεβιτς, Μπαμπανγκίντα κέρδιζαν κατά κράτους τις μάχες από τους αμυντικούς των «βυσσινί».

Στο δεύτερο 45λεπτο η Λάρισα ανέβασε την απόδοσή της, όμως ήταν και πάλι ο Ολυμπιακός που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν στο 62 ο Κοτσόλης απέκρουσε το απευθείας φάουλ του Μάριτς και στη συνέχεια το σουτ του Μπουλούτ, που πήρε το «ριμπάουντ».

Την ώρα που ο Γιώργος Δώνης είχε επιστρατεύσει και το τελευταίο του όπλο (Γιάννης Χλωρός μετά από ένα μήνα απουσίας), έγινε κι η φάση που σε μεγάλο βαθμό έκρινε την πρόκριση.

Το 73 σε μια… χαμηλού κινδύνου σέντρα του Τζόρτζεβιτς, ο Νταμπίζας άπλωσε το χέρι του και έκοψε την μπάλα, πριν φτάσει στον Οκκά. Πέναλτι και αποβολή (δεύτερη κίτρινη) για τον αρχηγό της ΑΕΛ και ο Κύρος Βασσάρας δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να καταλογίσει την παράβαση.

Οπως και στο πρώτο ματς, ο Στέφανος Κοτσόλης νίκησε τον εκτελεστή του Ολυμπιακού, που αυτή τη φορά ήταν ο Τζόρτζεβιτς, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Καφέ «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι.

Με παίκτη λιγότερο και κυνηγώντας την ανατροπή, οι ελπίδες των «βυσσινί» μόνο θεωρητικά υπήρχαν. Κι αν δεν υπήρχε ο Κοτσόλης, ο οποίος ήταν σε εκπληκτική ημέρα, η έκβαση του αγώνα θα είχε κριθεί προ πολλού.

Η ΑΕΛ έχασε την καλύτερη ευκαιρία της στο 89, όταν ο Νικοπολίδης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Καλαντζή. Στις καθυστερήσεις τραυματίστηκε ο Κοτσόλης, οπότε τερματοφύλακας αναγκάστηκε να παίξει ο Μπαχράμης.

Ο Καστίγιο σκόραρε σε φάση διαρκείας διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 (93), ενώ στη συνέχεια (96) αποβλήθηκε και ο Χέλντερ με δεύτερη κίτρινη για μία «κοκορομαχία» του με τον… συνήθη ύποπτο, Νέρι Καστίγιο.

Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)

Κόκκινη: Νταμπίζας (73΄- δεύτερη κίτρινη), Χέλντερ (+90 – δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: Βέλα Τζούνιορ, Κυπαρίσσης, Χέλντερ, Νταμπίζας – Τζόρτζεβιτς, Πάντος, Καστίγιο

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος (46 Καλαντζής), Χέλντερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Βέλα Τζούνιορ (67 Χλωρός), Διγκόζης, Μπαχράμης, Σέρμπαν (78 Ζιάγκας), Αλωνεύτης, Κυπαρίσσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Σούρερ, Μπουλούτ, Μάριτς, Στολτίδης, Καφές (81 Ταραλίδης) Τζόρτζεβιτς, Μπαμπανγκίντα (61 Ντάνι), Οκκάς (90 Κατσίγιο)

Αμφίβολος ο Κοτσόλης

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και μετά από ακόμη μία εξαιρετική επέμβαση, ο Στέφανος Κοτσόλης τραυματίστηκε και εγκατέλειψε το ματς.

Ως εκ τούτου, κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στο επόμενο «ραντεβού» των δύο ομάδων, την Κυριακή για την 28η ημέρα του πρωταθλήματος.

Χρέη τερματοφύλακα εκτέλεσε για περίπου έξι λεπτά ο Παναγιώτης Μπαχράμης, καθώς είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές της ΑΕΛ.

Αγροτικός Αστέρας – ΑΕΚ 1-0

Το 3-0 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ, όμως, στάθηκε αρκετό για την «Ένωση» να πάρει σχετικά άνετα την πρόκριση, χωρίς αυτό να μειώνει τη νίκη – γοήτρου που πέτυχε το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη.

Οι Μακεδόνες με το σκορ αυτό «αποχαιρέτησαν» με «ψηλά το κεφάλι» τη διοργάνωση, καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα Γ Εθνικής, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Από πλευράς ποιότητας το ματς θύμιζε περισσότερο αναμέτρηση… αγγαρείας για τις δύο ομάδες και κυρίως για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι – με την ασφάλεια που τους έδινε το σκορ του πρώτου αγώνα – παρατάχθηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και τελικά, έστω και στις καθυστερήσεις, κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, αν και το μυαλό τους είναι στραμμένο στο πρωτάθλημα και στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να ανέβουν στη Β Εθνική.

Τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο 45λεπτο είχε ο Αγροτικός Αστέρας, ωστόσο, δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Σορεντίνο.

Οι φιλοξενούμενοι με όπλο την εμπειρία τους κράτησαν σχετικά εύκολα τους Θεσσαλονικείς μακριά από την περιοχή τους κι από τη στιγμή που δεν κινδύνευσαν αμυντικά, περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε δυνατά και μόλις στο 3 έφτασε κοντά στην επιτυχία, αλλά η κεφαλιά του Τελλιάδη, μετά το φάουλ του Κυζερίδη, πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Σορεντίνο.

Έξι λεπτά αργότερα, το σουτ του Κυζερίδη, από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, εξουδετέρωσε ο Ιταλός τερματοφύλακας.

Η πρώτη φορά που απείλησε η «Ένωση» στο α μέρος ήταν στο 39, όταν το δυνατό σουτ του Σαπάνη, μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική μεριά του δοκαριού κι στη συνέχεια άουτ.

Με μία μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το β ημίχρονο. Στο 56 ο Τελλιάδης μπήκε από αριστερά, έκοψε τη μπάλα στην «καρδιά» της μικρής περιοχής, όπου ο Κυζερίδης υπό την πίεση του Μόρα δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ απάντησε γρήγορα και δύο λεπτά αργότερα πλησίασε στο γκολ, αλλά η μπάλα μετά το δυνατό σουτ του Κόντη έξω από την περιοχή και την προβολή του Σοάρες σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοφάνους και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί του Αστέρα.

Νέα σημαντική ευκαιρία για την «Ένωση» χάθηκε και στο 72, με τον Ίβιτς να αστοχεί από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα τελείωνε ισόπαλο χωρίς τέρματα, στο 92, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσούκλης εκμεταλλεύτηκε το κενό στο κέντρο της άμυνας της «Ένωσης» κι από πολύ κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για τους Θεσσαλονικείς.

Διαιτητής: Πολατιάν (Πέλλας)

Κίτρινες: Τζιόκας – Μάλμπασα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοφάνους, Τζιόκας (76 Αραμπατζής), Μπουλγκουρίδης, Μπάρμπας, Μαλλούς, Καλλιάκης, Τσούκλης, Κυζερίδης (81 Νίκιτς), Τελλιάδης (71 Λαδάκης), Μπεκιάρης, Σακελλαρίδης.

AEK: Σορεντίνο, Μόρας, Αλεξόπουλος, Μάλμπασα, Κόντης, Τσάνκο, Κυριακίδης, Σαπάνης, Λάκης (87 Κουτρουμάνος), Σοάρες (70 Ίβιτς), Καπετάνος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024