Κινδυνεύει ο Πανιώνιος-Αισιοδοξεί ο Λεβαδειακός-Η Καλλιθέα βαθμό στην Καλαμαριά
Σε πορεία UEFA εξακολουθεί να βρίσκεται η Ξάνθη, που νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο που κινδυνεύει. Δύο βαθμούς περισσότερους από τους «κυανέρυθρους» έχει ο ΟΦΗ, μετά το 2-2 με τον Ακράτητο. Η Καλλιθέα 2-2 στην Καλαμαριά. Αισιοδοξεί ο Λεβαδειακός μετά το 3-0 επί της Λάρισας.
Σε πορεία UEFA εξακολουθεί να βρίσκεται η Ξάνθη, που νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο που βρίσκεται στο χείλος της Β Εθνικής. Δύο βαθμούς περισσότερους από τους «κυανέρυθρους» έχει ο ΟΦΗ, που έμεινε στην ισοπαλία 2-2 με τον ουραγό Ακράτητο.
Στο τέλος του αγώνα ο Λεντέσμα διαπληκτίστηκε με αρκετούς παίκτες του ΟΦΗ, ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα.
Βαθμό «τσίμπησε» η Καλλιθέα στην Καλαμαριά, φέρνοντας 0-0 με τον Απόλλωνα. Αισιοδοξεί για την παραμονή του ο Λεβαδειακός μετά το 3-0 επί της Λάρισας.
Ξάνθη – Πανιώνιος 1-0
Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τα «ηνία» του αγώνα και προσπάθησαν να βρουν το δρόμο προς την εστία του Βάνιακ και απείλησαν τέσσερις φορές μέσα στο πρώτο 20λεπτο.
Ο Βάνιακ έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Γαρπόζη στο 7, ωστόσο ο Κύπριος επιθετικός πήρε… εκδίκηση στο 10, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη σέντρα του Ντελγκάδο και με γυριστή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Πανιωνίου.
Μετά το γκολ η Ξάνθη είχε άλλες τρεις ευκαιρίες με τον Λαμπριάκο (16, 18, 27), τον οποίο «νίκησε» ο Βάνιακ. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Πανιώνιο ήρθε στο 33, όταν ο Λουτσιάνο εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πιζανόφσκι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο η Ξάνθη ήταν αυτή που δημιουργούσε τις ευκαιρίες.
Στο 58 το σουτ του Γαρπόζη πέρασε άουτ, ενώ στο 69 ο Μπάρκογλου πέρασε δύο παίκτες και βρέθηκε μόνος με τον Βάνιακ, αλλά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ.
Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε τίποτε, παρ ότι ο Πανιώνιος προσπάθησε για την ισοφάριση, κι έτσι η Ξάνθη πανηγύρισε τη νίκη και τη διατήρηση του εντός έδρας αήττητου στο εφετινό πρωτάθλημα (9 νίκες και 5 ισοπαλίες).
Οι Κρητικοί, οι οποίοι από το 61ο λεπτό αγωνίζονταν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ισά, κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν ο Ντε Φραντζέσκο «έγραψε» το τελικό 2-2.
Τέσσερα λεπτά χρειάστηκε ο… ορεξάτος ΟΦΗ για να «πάρει κεφάλι» στο σκορ. Ο Ντεγιάνοφ, μετά από άψογη εκτέλεση κόρνερ, βρήκε το κεφάλι του Ισά και ο Νοτιοαφρικανός δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 1-0.
Ακολούθησε ένα 15λεπτο παιχνίδι χαμηλών τόνων, εστιασμένο κυρίως στο κέντρο, μέχρι ο Ακράτητος να ανεβάσει ρυθμό και να φτάσει πολύ κοντά στην ισοφάριση.
Μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες από πλευράς Ακράτητου, η τύχη εγκατέλειψε τον Σηφάκη και ο Αραβίδης στο 31ο λεπτό με εξαιρετικό πλασέ στη δεξιά γωνία της εστίας του ΟΦΗ διαμόρφωσε το 1-1.
Προς απογοήτευση των 10.000 θεατών που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο, ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να πάρει ξανά το προβάδισμα και οι δύο ομάδες πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια έχοντας «ανοιχτούς λογαριασμούς».
Ο ΟΦΗ, παρά το γεγονός ότι από το 61 αγωνιζόταν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Ισά, ο οποίος συμπλήρωσε δύο κίτρινες κάρτες, μπόρεσε να προηγηθεί εκ νέου.
Μετά από σωρεία χαμένων εικαιριών, η τύχη… χαμογέλασε στους Κρητικούς στο 70 όταν ο Τσίπεφ με απευθείας σουτ έξω από την περιοχή «παραβίασε» την εστία του Ακράτητου, διαμορφώνοντας το 2-1.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ντε Φραντζέσκο έπιασε κεφαλιά και «έγραψε» το τελικό 2-2. Για πέναλτι που δεν καταλογίσθηκε διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι.
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 12, όταν ο Μουράφσκι «έπιασε» την κεφαλιά από τη σέντρα του Κόλτση, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο επόμενο λεπτό η Καλλιθέα «απάντησε» με τον Διαμαντή, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κόβατς. Η Καλαμαριά είχε άλλες δύο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο το αδύναμο σουτ του Κλέιτον (42) και το φάουλ του Φυτανίδη που απέκρουσε ο Μπαρτζώκας δεν βρήκαν στόχο.
Στο 57 η Καλαμαριά πλησίασε το γκολ, όταν ο Κλέιτον έκτέλεσε φάουλ και ο Αμπονσά έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.
Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πίεζαν για κάποιο γκολ, ωστόσο δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν. Ετσι, ήταν απόλυτα φυσιολογικό η λήξη του αγώνα να βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.
Στο 2ο λεπτό, από εκτέλεση κόρνερ του Ρούσεφ, ο Μπούσι με το κεφάλι παραβίασε για πρώτη φορά την εστία του Κοτσόλη.
Ο τελευταίος τρία λεπτά αργότερα υποχρεώθηκε να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του για δεύτερη φορά, όταν ο Σίσιτς σέντραρε προς το σημείο του πέναλτι και εκεί ο Αλεξ με πλασέ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (2-0).
Στο 12, ο Λεβαδειακός «άγγιξε» το τρίτο γκολ, αλλά η μπάλα από το σουτ του Αλεξ έξυσε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτσόλη.
Η… πλάστιγγα της νίκης έγειρε οριστικά προς την πλευρά του Λεβαδειακού με την έναρξη του β ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό όταν ο Μπούσι ανατράπηκε από τον Νταμπίζα και ο διαιτητής Κασναφέρης κατελόγισε την εσχάτη των ποινών.
Ο Μπούσι ψύχραιμος από τα 11 βήματα έκανε το 3-0 δίνοντας διαστάσεις στη νίκη των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Δημητρόπουλου στο 90ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.
LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Χάποελ Τελ Αβίβ. Παρακολουθήστε live στις 21:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης – Χάποελ Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.
Αγώνας δρόμου στη Formula 1 για το χαμένο «Ελντοράντο» του Κόλπου - Η ακύρωση των Grand Prix σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία προκαλεί οικονομική τρύπα 200 εκατομμυρίων δολαρίων.