Έτοιμος να πει το «ναι» για το Δήμο Πειραιά ο Παναγιώτης Φασούλας
Κλείνει η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Φασούλα για τον Δήμο του Πειραιά και πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη υποψηφιότητα του ΠΑΣOΚ σε μεγάλο δήμο της χώρας. Προϋπόθεση η καθολική στήριξη από όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά.
Κλείνει η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Φασούλα για τον Δήμο του Πειραιά και πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη υποψηφιότητα του ΠΑΣOΚ σε μεγάλο δήμο της χώρας.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το στέλεχος του Πολιτικού Συμβουλίου, που βρίσκεται αυτή την περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, απέχει μια ανάσα από το να πει το «ναι». Όπως έγινε γνωστό, ο Παναγιώτης Φασούλας δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος στον Πειραιά, αλλά ζήτησε πριν από αυτό -και δεδομένου ότι είναι αναγκασμένος να βρίσκεται για το επόμενο δίμηνο στις Ηνωμένες Πολιτείες- να αναλάβει το ΠΑΣOΚ την οργάνωση της προεκλογικής του καμπάνιας.
Τα… δύσκολα στην περίπτωση της υποψηφιότητας του κ. Φασούλα αφορούν τα πολιτικά στοιχεία της υποψηφιότητας. O Π.Φασούλας, που βρίσκεται ήδη από τις εκλογές του 2004 σε ρήξη με τους λεγόμενους «σημιτικούς» του Πειραιά, (εξ αιτίας της έντονης αντίδρασής του όταν «έχασε» την έδρα από τον τέως πρωθυπουργό), επιθυμεί να διασφαλίσει ότι δεν θα αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Το ίδιο θα επιθυμούσε να συμβεί και με την παράταξη του πρώην υφυπουργού Μ.Μπεντενιώτη (που ήταν υποψήφιος στις εκλογές του 2002 και έχασε από τον δήμαρχο Πειραιά Χρ.Αγραπίδη), ο οποίος -όπως λέγεται- θα επιθυμούσε μια νέα υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59