Στράτευση των γυναικών και «μεικτό» σύστημα μελετά το ΥΠΕΘΑ για τη μείωση της θητείας
30 Την εθελοντική στράτευση των γυναικών με κίνητρο επιπλέον μόρια για τον διορισμό στο Δημόσιο μελετά η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας σε μια προσπάθεια να μειωθεί τελικά η θητεία χωρίς να υπάρξουν προβλήματα με τη δύναμη των μονάδων. Στο τραπέζι και η «μεικτή» θητεία.Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των Νέων της Τρίτης, η στράτευση των γυναικών […]
Την εθελοντική στράτευση των γυναικών με κίνητρο επιπλέον μόρια για τον διορισμό στο Δημόσιο μελετά η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας σε μια προσπάθεια να μειωθεί τελικά η θητεία χωρίς να υπάρξουν προβλήματα με τη δύναμη των μονάδων. Στο τραπέζι και η «μεικτή» θητεία.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των Νέων της Τρίτης, η στράτευση των γυναικών θα αφορά την ενασχόληση σε μη μάχιμες θέσεις και την παραμονή για 6-8 μήνες.
Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο εξακολουθεί να μελετά τρόπους μείωσης της θητείας: η πρόταση που κερδίζει έδαφος είναι η στράτευση στα 19, πρόταση που συναντά αντιδράσεις από τις Πολιτικές Νεολαίες και από άλλους φορείς.
Το υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο να διεξαχθεί δημοσκόπηση σε μαθητές Λυκείου, φοιτητές και γονείς, ώστε να καταγραφεί και η τάση της κοινής γνώμης στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου.
Μία άλλη πρόταση είναι η «μεικτή» θητεία: όσοι νέοι το επιθυμούν θα μπορούν να παραμείνουν επιπλέον μήνες με οικονομικό κίνητρο ή μετά την απόλυσή τους να επαναπροσλαμβάνονται ως «επαγγελματίες» με στόχο τη συμμετοχή σε ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό.
Παράλληλα με την εξέταση αυτών και άλλων μοντέλων για τη θητεία, το υπουργείο προχωρά στην πρόσληψη και τουλάχιστον άλλων 2.000-3.000 Επαγγελματιών Oπλιτών (ΕΠOΠ) εντός του έτους.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ