Εl clasico μεταξύ Μπαρτσελόνας και Ρεάλ Μαδρίτης όχι για τον τίτλο
Μπαρτσελόνα και Ρεάλ διασταυρώνουν τα ξιφη τους στο el clasico που δεν έχει τη λάμψη παλαιοτέρων καθώ μπορεί στο «Καμπ Νου» να παίξουν πολλοί από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, όμως ο τίτλος έχει κριιθεί και οι φιλοξενούμενοι θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν τη 2η θέση.
Οι αμυδρές ελπίδες που έχει η Ρεάλ Μαδρίτης για να καταφέρει να προσπεράσει την Μπαρτσελόνα στην κούρσα του τίτλου θα εξαφανιστούν εφόσον δεν καταφέρουν να κερδίσουν στο «Καμπ Νου» στοel clasicoτου Σαββατόβραδου (23:00).
Η ομάδα της Μαδρίτης βρίσκεται 11 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια, με μόλις οκτώ αγώνες να απομένουν για τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος και οι Καταλανοί είναι μια ανάσα από τον 18ο τίτλο τους.
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές» υποστήριξε ο τερματοφύλακας της Ρεάλ, Ίκερ Κασίγιας και συνέχισε: «Στόχος μας είναι η νίκη στο Καμπ Νου προκειμένου να ξεφύγουμε από τις υπόλοιπες ομάδες στη μάχη για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Χρειαζόμαστε τη νίκη πάση θυσία».
Για την Μπαρτσελόνα η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν αποτελεί το πιό κρίσιμο ματς της εβδομάδας. Αυτό είναι σίγουρα η ρεβάνς των προημιτελικών τουChampions Leagueμε την Μπενφίκα την Τετάρτη κάτι το οποίο υποστηρίζουν οι ίδιοι οι παίκτες των «μπλαουγκράνα»: «Ο αγώνας με την Μπενφίκα είναι σαφέστατα πιό σημαντικός για εμάς» τόνισε ο Ντέκο στην «Marca» και συνέχισε:
«Δεν χρειάζεται να κερδίσουμε τη Ρεάλ για να πάρουμε τον τίτλο. Χρειάζεται όμως να κερδίσουμε την Μπενφίκα για να περάσουμε στα ημιτελικά του Champions League δενυπάρχει αμφιβολία ότι θέλουμε να κερδίσουμε για το γόητρο και για τους οπαδούς μας, ενώ γνωρίζουμε ότι με νίκη επί της Ρεάλ σχεδόν κλειδώνουμε τον τίτλο».
Σε ό,τι αφορά στις απουσίες οι γηπεδούχοι θα είναι χωρίς τους τραυματίες Μάρκες, Εντμίλσον και Μέσι ενώ αντίθετα επιστρέφει ο αρχηγός, Κάρλες Πουγιόλ, που εξέτισε την τιμωρία της μιας αγωνιστικής. Από την πλευρά της η Ρεάλ είδε την Ντέιβιντ Μπέκαμ να ξεπερνάει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον αστράγαλο και να τίθεται στη διάθεση του Χουάν Ραμόν Λόπεθ Κάρο, ο οποίος πιθανότατα να αφήσει τον Ραούλ στον πάγκο για μόλις δεύτερη φορά στις 30 αναμετρήσεις της ομάδας με την Μπαρτσελόνα.
Στα υπόλοιπα ματς η Οσασούνα, που βρίσκεται στην τρίτη θέση, δύο βαθμούς πίσω από την Ρεάλ, φιλοξενεί την Χετάφε του Μπερντ Σούστερ ενώ η Βαλένθια, που βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την Οσασούνα, θα προσπαθήσει να δώσει ένα τέλος στα ατυχή αποτελέσματα του τελευταίου καιρού, με την πρότελευταία Κάντιθ στο «Μεστάγια».
Η ομάδα του Κίκε Σάντσεζ δεν έχει νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές ενώ ο πρώτος σκόρερ της Νταβίντ Βίγια έχει να βρει δίχτυα σε επτά.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.
«Αγκαλιά» με την παραμονή της στην Premier League είναι η Λιντς μετά το 3-1 επί της ήδη υποβιβασμένης Μπέρνλι, χάρη στην οποία έφτασε στο +9 από την 18η Τότεναμ που παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη.
Αν και χωρίς τον τραυματία Ταβάρες στη διάθεσή της, η Ρεάλ επικράτησε και στο 2ο παιχνίδι στην Ισπανία της Χάποελ Τελ Αβίβ (102-75) κι έκανε το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ. Σούπερ Γκαρούμπα και Καμπάτσο
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ιγκόρ Τιάγκο μπορεί να επέκτεινε τον Φεβρουάριο το συμβόλαιό του όμως τέσσερις ομάδες ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν και κοστολογείται 80 εκατ. ευρώ
Νικηφόρα πρεμιέρα για την η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στα προκριματικά του World Cup που διεξάγονται στο Ρότερνταμ καθώς νίκησε σχετικά εύκολα την Ιταλία με 15-11. Από 3 γκολ Πλευρίτου και Σάντα.