Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός 3-1 την Λάρισα σε έναν ημιτελικό με αποβολές και χαμένο πέναλτι

Ο Ολυμπιακός 3-1 την Λάρισα σε έναν ημιτελικό με αποβολές και χαμένο πέναλτι

Με δεύτερο γκολ του Κωνσταντίνου, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τη Λάρισα. Ο Στολτίδης έκανε το 2-0, ο Αλωνεύτης μείωσε. Με δέκα παίκτες αγωνίζονταν οι δύο αντίπαλοι. Ο Κοτσόλης απέκρουσε σε χτύπημα πέναλτι του Ριβάλντο!

66

Πράγματα και θάματα έγιναν στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και της Λάρισας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο «Καραϊσκάκη».

Ο Κωνσταντίνου έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με κεφαλιά (31), μετά από δοκάρι σε χτύπημα φάουλ του Ριβάλντο.

Ο Στολτίδης επίσης με κεφαλιά έκανε το 2-0 (43).

Ο Αλωνεύτης, νικώντας σε ταχύτητα την «ερυθρόλευκη» άμυνα, μείωσε σε 2-1.

Ο Κωνσταντίνου αύξησε τον δείκτη του σκορ σε 3-1 στο 81.

Με δέκα παίκτες αγωνίσθηκαν οι δύο αντίπαλοι λόγω αποβολής των Σούρερ (23) και Χέλντερ.

Ο Κοτσόλης απέκρουσε σε χτύπημα πέναλτι του Ριβάλντο (26)!

Ολυμπιακός – Λάρισα 3-1

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακό, με τον Ολυμπιακό να παίζει κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αν και αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο 10 ο Κοτσόλης απέκρουσε έξοχα το πλασέ του Κωνσταντίνου στο τετ-α-τετ, αλλά στο 25 η Λάρισα βρέθηκε σε θέση ισχύος.

Ο Γκούγκα «άδειασε» Μαυρογενίδη και Σούρερ, ο οποίος τον ανέτρεψε λίγο έξω από την περιοχή και σωστά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Ζωγράφου. Το φάουλ εκτέλεσε ο Μπαχράμης και ο Νικοπολίδης πετάχτηκε στη γωνία του και απέκρουσε.

Η αποβολή του Αργεντινού φαίνεται πως ήταν το… μυστικό για να «ξυπνήσουν» οι παίκτες του Τροντ Σόλιντ, αλλά κι ένα «φαλτσοσφύριγμα» του Ζωγράφου η αιτία που ο Ριβάλντο το πήρε… προσωπικά!

Ο Αθηναίος διαιτητής καταλόγισε ένα πολύ αυστηρό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χέλντερ στον Τζόρτζεβιτς. Ο Βραζιλιάνος «σούπερ σταρ» ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Κοτσόλης πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση. Από εκείνη τη στιγμή, ο «Ρίμπο» αποφάσισε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του.

Στο 31 κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και το εκτέλεσε πολύ πιο αριστοτεχνικά από το πέναλτι! Η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ο Μιχάλης Κωνσταντίνου με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο 39 ο Ριβάλντο έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία, όταν εντελώς μόνος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα εκτέλεσε κόρνερ και ο Ακης Στολτίδης με εκπληκτικό άλμα και κεφαλιά-δυναμίτη έγραψε το 2-0.

Το ημίχρονο τελείωσε ιδανικά για τους πρωταθλητές, τη στιγμή που η ΑΕΛ δεν έμοιαζε να πιστεύει ότι μπορούσε να εκμεταλλευθεί το πλεονέκτημα και να απειλήσει σοβαρά τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν χώρο στη Λάρισα με στόχο να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο 61, ο Οκκάς βρέθηκε μόνος από ασίστ του Κωνσταντίνου, όμως καθυστέρησε χαρακτηριστικά και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί.

Λίγο αργότερα, στο 67, η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, καθώς ο Χέλντερ ανέτρεψε έξω από την περιοχή της ΑΕΛ τον Τζόρτζεβιτς και δέχθηκε δικαιολογημένα τη δεύτερη κάρτα (σε αντίθεση με την πρώτη που αφορούσε στο πέναλτι του 26ου λεπτού).

Το… μαγικό που συνέβη σ΄αυτό το ματς είναι ότι μετά τον Ολυμπιακό και η Λάρισα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, όταν έμεινε με 10 παίκτες!

Στο 68΄ ο Νταμπίζας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από εξαιρετική προσπάθεια και μπαλιά στον κενό χώρο του Μπαχράμη, ο Αλωνεύτης έφυγε ταχύτατα, πέρασε και τον Νικοπολίδη και μείωσε σε 2-1.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου στο 81ο λεπτό, όταν εκμεταλλεύθηκε «ερασιτεχνικό» λάθος γύρισμα του Σέρμπαν προς τον Κοτσόλη, πετάχτηκε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθηνών)

Κόκκινες: Σούρερ (25) – Χέλντερ (67)

Κίτρινες: Ανατολάκης, Μαυρογενίδης, Τζόρτζεβιτς – Βέλα Τζούνιορ, Χέλντερ, Καλαντζής, Μπαχράμης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Σούρερ, Μπουλούτ, Στολτίδης, Τουρέ, Οκκάς (85 Καφές), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Κωνσταντίνου

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος (51 Αλωνεύτης), Νταμπίζας, Χέλντερ, Κατσιαρός, Γκίκας, Βέλα Τζούνιορ (46 Σέρμπαν), Διγκόζης, Μπαχράμης, Καλαντζής (69 Κυπαρίσσης), Γκούγκα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024