Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο άνοιγμα της Δευτέρας
Με θετικό πρόσημο άνοιξε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στην Ευρώπη.Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE σημειώνει άνοδο 0,45%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC-40 κινείται επίσης θετικά (0,47%), ενώ στην Φρανκφούρτη ο δείκτης Dax κερδίζει 0,51%.
30
Προέλασαν σήμερα οι μετοχικές τιμές, κατά τις πρωινές διαπραγματεύσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, πέραν των υψηλότερων επιπέδων των τελευταίων πενήντα έξι μηνών, που άγγιξαν στο τέλος της προηγούμενης εβομάδας, εν μέσω φημολογιών για συγχωνεύσεις, που αφορούν αυτή τη φορά τις Aviva, Ferrovial και Schering.
Η τιμή της μετοχής της Prudential Plc. εκτινάχθηκε κατά 11%, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική ασφαλιστική απέρριψε προσφορά της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της Aviva Plc., αποτρέποντας τη μεγαλύτερη εξαγορά στον κλάδο στη Βρετανία.
Η προσφορά της Aviva ήταν 5,4% πάνω από τη διαμόρφωση της τιμής της μετοχής της Prudential κατά την επίσημη λήξη της συνεδρίασης της Παρασκευής.
Με θετικό πρόσημο άνοιξε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στην Ευρώπη.Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE σημειώνει άνοδο 0,45%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κινείται επίσης θετικά (0,47%), ενώ στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax σημειώνει κέρδη 0,51%.
Κέρδη 1% σημείωσε η μετοχή της ισπανικής κατασκευαστικής εταιρίας Grupo Ferrovial και 1,2% η μετοχή της BAA, η οποία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Heathrow, Gatwick και Stansted.
Η πρώτη αναμένεται να πλησιάσει -αυτή την εβδομάδα- τους μετόχους της δεύτερης με στόχο την εξασφάλιση της υποστήριξής τους για την προσφορά εξαγοράς, που έχει καταθέσει και η οποία απορρίφθηκε αρχικώς.
Aνοδο 0,5% κατέγραψε η τιμή της μετοχής της γερμανικής εταιρείας φαρμάκων και χημικών Schering και 1,1% η μετοχή της ανταγωνίστριάς της, Merck.
Η πρώτη απέρριψε την επιθετική προσφορά της δεύτερης για εξαγορά της με το αιτιολογικό ότι η προσφορά 14,6 δις ευρώ σε μετρητά ήταν ανεπαρκής.
Κέρδη 2,9% και για τη μετοχή της Anglo American Plc. Η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία εκμετάλλευσης ορυχείων αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει πως η σουηδο-φινλανδική χαρτοβιομηχανία Stora Enso εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς για εξαγορά της θυγατρικής της πρώτης στον κλάδο, Mondi.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Είναι η υπόθεση Έπσταϊν «το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ της κυβέρνησης Τραμπ»;
- Οι millennials έχουν βάλει τους «κανόνες» τους στις σχέσεις
- Αυτή είναι η κρίσιμη σιδηροδρομική γραμμή που χτύπησαν οι ΗΠΑ και ενώνει το Ιράν με Κίνα και Ρωσία
- Ευρώπη: Πόλεμος για τα… κλιματιστικά στην καρδιά του καύσωνα
- Ανελκυστήρες: Αναστολή προστίμων για τους ξεχασιάρηδες
- Σοφία Κόπολα: Με ένα ντοκιμαντέρ εκπληρώνει την τελευταία επιθυμία της μητέρας της
- Wall Street Journal: Πως ο Τραμπ αποφάσισε να εγκαταλείψει την εκεχειρία με το Ιράν
- Δημοσκόπηση: «Πατάει γκάζι» η ΕΛΑΣ και μειώνει την απόσταση από τη ΝΔ – Οι πρόωρες εκλογές «κερδίζουν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442