Πιο αυστηροί οι κανόνες για τις σχολικές εκδρομές
Nέους, πιο αυστηρούς, κανόνες για τις σχολικές εκδρομές θέτει το υπουργείο Παιδείας. Πιο απαιτητικές οι διαδικασίες για την επιλογή πρακτορείου, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των συνοδών καθηγητών. Επίσης, θεσπίζεται η τήρηση αρχείου εκδρομών.
38
Nέους, πιο αυστηρούς, κανόνες για τις σχολικές εκδρομές θέτει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Γ.Καλού. Οι διαδικασίες για την επιλογή των ταξιδιωτικών γραφείων γίνονται περισσότερο απαιτητικές, ενώ διευρύνονται και τα μέλη που θα συγκροτούν την επιτροπή που θα επιλέγει τα πρακτορεία.
Επίσης, σύμφωνα με Το Βήμα, η αναλογία των εκπαιδευτικών που θα συνοδεύουν τους μαθητές στις εκδρομές γίνεται ένας προς 30 αντί για ένας καθηγητής προς 40 μαθητές που ήταν ως σήμερα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση: Για την επιλογή της καλύτερης προσφοράς συγκροτείται με πράξη του διευθυντή του σχολείου επιτροπή η οποία είναι περισσότερο διευρυμένη από ό,τι στο παρελθόν. Η επιτροπή θα αποτελείται από τον διευθυντή, ως πρόεδρο, δύο συνοδούς-εκπαιδευτικούς που ορίζονται από τον σύλλογο των διδασκόντων καθηγητών, έναν εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και από εκπροσώπους του συμβουλίου ή των συμβουλίων των μαθητικών κοινοτήτων που θα λάβουν μέρος στην εκδρομή, οι οποίοι εκπροσωπούνται με μία ψήφο.
Επίσης, για πρώτη φορά θεσπίζεται η τήρηση αρχείου εκδρομών στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το αρχείο αυτό θα περιλαμβάνει αντίγραφα των συμβάσεων των σχολείων με τα ταξιδιωτικά γραφεία και έκθεση, η οποία θα συντάσσεται από τον αρχηγό της εκδρομής και τους συνοδούς και θα αναφέρεται στην τήρηση από τα ταξιδιωτικά γραφεία των συμφωνηθέντων όρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442