Νέα αίτηση για την επανάληψη της δίκης του Γρ.Στακτόπουλου
Τέταρτη αίτηση κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο για την επανάληψη της δίκης του Γρ.Στακτόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε το 1949 σε ισόβια κάθειρξη για συνέργια στη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ το Μάιο του 1948 στη Θεσσαλονίκη.
Νέα αίτηση κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο για την επανάληψη της δίκης του δημοσιογράφου Γρ.Στακτόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε το 1949 σε ισόβια κάθειρξη για συνέργια στη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ.
Η αίτηση κατατέθηκε από τη χήρα του εκλιπόντα δημοσιογράφου, Θεοδώρα Στακτοπούλου. Κατά τα τελευταία έτη έχουν απορριφθεί από τον Αρειο Πάγο τρεις αιτήσεις για επανάληψη της δίκης.
Η κ. Στακτοπούλου ζητάει να επαναληφθεί η δίκη που έγινε ενώπιον του δικαστηρίου των συνέδρων Θεσσαλονίκης το 1949 κατά την οποία ο σύζυγός της καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για συνέργια στη δολοφονία του Πολκ, το Μάη του 1948 στη Θεσσαλονίκη.
Υποστηρίζει η κ. Στακτοπούλου, ότι έχουν προκύψει νεώτερα στοιχεία ικανά να στηρίξουν το αίτημα επανάληψης της δίκης και να αποδείξουν την αθωότητα του συζύγου της.
Τα νέα στοιχεία προκύπτουν κατά κανόνα από μαρτυρίες που υπάρχουν σε βιβλία που κυκλοφόρησαν κατά τα τελευταία έτη.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων