Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μενίδι
Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή του Μενιδίου, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ένας μηχανοδηγός. Ο κλειδούχος του σταθμού είχε στραμμένο το κλειδί αλλαγής τροχιάς προς την παρακαμπτήριο.
30
Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή του Μενιδίου, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ένας μηχανοδηγός και να τραυματιστεί σοβαρά ο δεύτερος. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, ο κλειδούχος του σταθμού είχε στραμμένο το κλειδί αλλαγής τροχιάς προς την παρακαμπτήριο.
Η επιβατική αμαξοστοιχία 504 με έξι βαγόνια είχε ξεκινήσει από το σταθμό Λαρίσης στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα τα τρία πρώτα βαγόνια εκτροχιάστηκαν έπειτα από σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία 80504.
Η τελευταία κατευθυνόταν και αυτή από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη και ήταν σταθμευμένη σε παρακαμπτήρια γραμμή, σε μικρή απόσταση από το σταθμό του Μενιδίου.
Ο κλειδούχος του σταθμού είχε αλλάξει τροχιά στις γραμμές προκειμένου να εισέλθει σε παρακαμπτήριο η εμπορική αμαξοστοιχία. Μετά την είσοδο της εμπορικής αμαξοστοιχίας στην παρακαμπτήριο ο συγκεκριμένος υπάλληλος, για άγνωστους λόγους, δεν επανέφερε τις γραμμές στην κανονική τους θέση, με αποτέλεσμα η διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία να πέσει επάνω στην εμπορική.
Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ο 46χρονος μηχανοδηγός Κωνσταντίνος Φαντόπουλος, ενώ ο δεύτερος μηχανοδηγός, Παύλος Μπόζιος 49 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΚΑΤ.
Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, ελαφρά τραυματίστηκαν άλλοι 12 επιβάτες.
Με εντολή της διοίκησης του ΟΣΕ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι υπεύθυνοι του σταθμού Μενιδίου, ενώ εναντίον του κλειδούχου που ήταν βάρδια σχηματίστηκε δικογραφία και το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Από τον ΟΣΕ ανακοινώθηκε επίσης ότι συγκροτείται ανεξάρτητη επιτροπή, απο διακεκριμένους Έλληνες και ξένους εμπειρογνώμονες, για τη διερεύνηση των αιτίων των ατυχημάτων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Η επιτροπή θα προτείνει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την περαιτέρω ενδυνάμωση της ασφαλούς κίνησης των αμαξοστοιχιών και το έργο της αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους
- Τζον Λίθγκοου: «Ειρωνικές και ανεξήγητες» οι απόψεις της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τα τρανς δικαιώματα
- Νορβηγία: Ο πρωθυπουργός λέει ότι η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ επέδειξε κακή κρίση στις επαφές της με τον Έπσταϊν
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία για επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας
- Ευρώπη: Η ταπεινωτική συνθηκολόγηση με τον Τραμπ – Τα 5 γεγονότα που το αποδεικνύουν
- Ονοματοδοσία της κεντρικής πλατείας της Αδριανής στη μνήμη του Στυλιανού Κ. Σαμαρά
