Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία
Την προσωρινή της αποφυλάκιση ζητά η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια
Την προσωρινή αποφυλάκισή της και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους ζητά από τη γαλλική Δικαιοσύνη η Κ.Μπουρμπούλια. Παράλληλα, ετοιμάζεται να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης του Εφετείου του Παρισιού για την έκδοσή της στην Ελλάδα.
Την προσωρινή αποφυλάκισή της από τις φυλακές Φρεν του Παρισιού και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους ζητά από τη γαλλική Δικαιοσύνη η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, επικαλούμενη λόγους υγείας.
Η αίτηση της κ. Μπουρμπούλια είχε υποβληθεί από το δικηγόρο της, Ολιβιέ Μπεσόν, από τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν από την απόφαση του Εφετείου, την Τετάρτη, για την έκδοσή της στην Ελλάδα.
Εάν γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής της και η έφεση της, αυτό σημαίνει ότι η πρών ανακρίτρια θα παραμείνει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους για τουλάχιστον 40 ημέρες ακόμη στο Παρίσι, μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή της. Στην περίπτωση ακύρωσης, θα ξεκινήσει νέα διαδικασία στο Εφετείο με νέα σύνθεση.
Εάν ξεκινήσει νέα διαδικασία καθυστερήσεων με επανειλημμένες αιτήσεις αποφυλάκισης, έστω και αν απορριφθεί η πρώτη, η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, Ούλρικε Βέις, υποστηρίζει ότι, σε περίπτωση προσφυγής, το Ακυρωτικό Δικαστήριο θα πρέπει να εκδώσει την απόφασή του σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί ο βασικός λόγος δημιουργίας του ευρωπαϊκού εντάλματος είναι η γρήγορη εκδίκασή του.
«Είναι σπάνιο» να έχουμε αίτηση αποφυλάκισης, εφόσον έχει αποφασίσει το δικαστήριο την έκδοση, δήλωσε η κ. Βέις.
Σύμφωνα με τη διαδικασία, η αίτηση αποφυλάκισης θα εξεταστεί την ερχόμενη Τετάρτη, χωρίς την παρουσία της κ. Μπουρμπούλια, αλλά και χωρίς την παρουσία της δικηγόρου του ελληνικού κράτους.
Όπως εξήγησε η κ. Βέις, ο λόγος είναι οτι πρόκειται γιά μία πράξη που αφορά αποκλειστικά στην κ. Μπουρμπούλια, είναι εντελώς διαφορετική από το ευρωπαϊκό ένταλμα και δεν αφορά το ελληνικό κράτος. Το δικαστήριο θά ακούσει τα επιχειρήματα του δικηγόρου της πρώην ανακρίτριας, καθώς και τον εισαγγελέα, και θα αποφασίσει επί τόπου.
Παράλληλα, η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια έχει περιθώριο έως τη Δευτέρα το βράδυ για να κάνει προσφυγή στο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Στην περίπτωση που δεν κάνει προσφυγή, η αίτηση αποφυλάκισης χάνει το νόημά της, καθώς μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις ανηκέστου βλάβης θα μπορούσε το δικαστήριο να αποφασίσει την αποφυλάκιση με περιοριστικά μέτρα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κ. Μπουρμπούλια πρόκειται να δει το δικηγόρο της το Σάββατο, οπότε και θα αποφασίσει μαζί του εάν θα προχωρήσει στην προσφυγή στο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια δεν είναι ιδιαίτερα πεισμένη ότι θα κερδίσει κάτι καλύτερο με την προσφυγή, σε αντίθεση με το δικηγόρο της.
Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα, με διάταξη των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, μπλοκάρεται η πώληση του σπιτιού που αγόρασε το 2002 στη Νέα Ερυθραία η πρώην ανακρίτρια.
Οι εφέτες ανακριτές προχώρησαν σε αυτό το μέτρο, αφού η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια αντιμετωπίζει κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, από το οποίο πιστεύεται ότι προήλθε η αγορά της εν λόγω οικίας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου