Αγνοούν τις δυνατότητες των υπολογιστών οι μισοί δάσκαλοι και καθηγητές
Στη συντριπτική πλειονότητα των σχολείων της χώρας υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Όπως όμως δείχνουν τελευταίες έρευνες, δάσκαλοι και καθηγητές δεν γνωρίζουν να τους αξιοποιούν στη διδασκαλία των μαθημάτων τους.
38
Στη συντριπτική πλειονότητα των σχολείων της χώρας υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Όπως όμως δείχνουν τελευταίες έρευνες, δάσκαλοι και καθηγητές δεν γνωρίζουν να τους αξιοποιούν στη διδασκαλία των μαθημάτων τους.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, σε δημοτικά σχολεία της Δράμας μόνο ένας στους δύο δασκάλους γνωρίζει όλες τις δυνατότητες που παρέχουν οι υπολογιστές και μόνο το ένα τρίτο των δασκάλων τούς αξιοποιεί στη διδασκαλία των μαθημάτων. Ακόμη στα γυμνάσια και στα λύκεια της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά οι μισοί εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες των υπολογιστών και μόνο το ένα τέταρτο των καθηγητών τούς αξιοποιεί κατά τη διδασκαλία.
Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα μελετών του ευρωπαϊκού δικτύου για την εκπαίδευση «Ευρυδίκη», σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, δεν διδάσκονται στα πανεπιστήμια τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Ανάλογα είναι και τα αποτελέσματα έρευνας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής που έγινε σε γυμνάσια και λύκεια της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά. Και από αυτή τη μελέτη προκύπτει ότι περίπου οι μισοί εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν όλες τις δυνατότητες των υπολογιστών, με αποτέλεσμα μόνο το 25% από αυτούς να αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία των μαθημάτων.
Εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι η επιμόρφωση των δασκάλων και των καθηγητών μέσα από το πρόγραμμα «Κοινωνία της πληροφορίας» ήταν αποσπασματική. Την ίδια στιγμή επισημαίνουν ότι ούτε στο πανεπιστήμιο διδάχθηκαν τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442