Μπαράζ εμπρησμών σε υποκαταστήματα τραπεζών τα ξημερώματα της Παρασκευής
Πέντε υποκαταστήματα τραπεζών βρέθηκαν στο στόχαστρο αγνώστων τα ξημερώματα της Παρασκευής σε διαφορετικά σημεία του Λεκανοπεδίου. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη, ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια.
30
Πέντε υποκαταστήματα τραπεζών βρέθηκαν στο στόχαστρο αγνώστων τα ξημερώματα της Παρασκευής σε διαφορετικά σημεία του Λεκανοπεδίου.
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στην οδό Κύπρου στην Αργυρούπολη.
Ακολούθησαν εμπρησμοί, στις 2 στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στη συμβολή των οδών Περικλέους και Κηπουπόλεως, στο Περιστέρι και στις 2.05 στην American Bank Albania, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμ.Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας.
Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, στις 2.10, σημειώθηκε έκρηξη σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου, στη συμβολή της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου με την οδό Ομήρου, στο Χαλάνδρι και στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 167, στη Νέα Σμύρνη.
Σε όλες τις περιπτώσεις προκλήθηκαν ζημιές στα ΑΤΜ και στις τζαμαρίες των τραπεζών με σοβαρότερες στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Σμύρνη.
Αμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής, η οποία έθεσε υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που ακολούθησαν.
Σημειώνεται πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τηλεφώνημα στις 2.10 και για εμπρησμό του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στην Ιερά Οδό 230 στο Αιγάλεω. Τελικά, δεν σημειώθηκε το παραμικρό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
- Σχέσεις: Η μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
- Νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν «90 στόχους» στο Ιράν – «Δεν ξέρω αν αξίζουν συμφωνία» λέει ο Τραμπ
- Εξετάζεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
- Ο κανιβαλισμός – κυριολεκτικά – κάνει κακό στην υγεία
- Copernicus: Ο Ιούνιος του 2026 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στη δυτική Ευρώπη – Η δυσοίωνη πρόβλεψη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442