Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ριβάλντο έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, 1-0 στην Ξάνθη

Ο Ριβάλντο έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, 1-0 στην Ξάνθη

Υπόθεση του Ριβάλντο ήταν η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Βραζιλιάνος, όπως και στον πρώτο προημιτελικό, σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έδωσε στους «ερυθρόλευκους» τη νίκη με 1-0 στην Ξάνθη, η οποία έχει παράπονα για τη διαιτησία του Κασναφέρη.

66

Υπόθεση του Ριβάλντο ήταν η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Βραζιλιάνος, όπως και στον πρώτο προημιτελικό, σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έδωσε στους «ερυθρόλευκους» τη νίκη με 1-0 στην Ξάνθη.

Ήταν η τρίτη συνεχής φορά που ο Βραζιλιάνος άσος σκοράρει με φάουλ, πραγματοποιώντας παράλληλα σπουδαία εμφάνιση, ορεξάτος ίσως από το ενδεχόμενο κλήσης του στη «σελεσάο».

Ο «Ρίμπο» όχι απλώς έλυσε τον… γόρδιο δεσμό των Θρακιωτών, αλλά έτρεξε, προσπάθησε και μάρκαρε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.

Κατά πολλούς δε, στέλνει με αυτόν τον τρόπο το μήνυμά του στις σουίτες του «Καραϊσκάκη» σχετικά με την επιθυμία του να παραμείνει στο Λιμάνι.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό με αντίπαλο την Λάρισα.

Η Ξάνθη από την πλευρά της έχει παράπονα από τον διαιτητή Κασναφέρη, ειδικά για τον καταλογισμό του φάουλ πάνω στον Ριβάλντο, που οδήγησε και στο νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού.

Οι Θρακιώτες κινδυνεύουν με τιμωρία εξαιτίας του τραυματισμού του τέταρτου διατητή, Φινοκαλιώτη από αντικείμενο που εκτοξεύτηκε από την εξέδρα. Κάτι που καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

9. Νίκη Βόλου – ΑΕΚ 0-0, 22/2

10. Ολυμπιακός – Ξάνθη 1-1, 1-0

11. Εθνικός Αστέρας – Αγροτικός Αστέρας 1-1, 0-4

12. Λάρισα-Ακράτητος 1-0, 1-0

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

(Α αγώνες 21-22 Μαρτίου – Ρεβάνς 11-12 Απριλίου 2006)

Νικητής 9 – Αγροτικός Αστέρας

Ολυμπιακός – Λάρισα

Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-1

Ο Τροντ Σόλιντ επέλεξε τον Ταραλίδη για να καλύψει την τριπλή απουσία (Στολτίδη, Τουρέ, Καφέ) στη θέση του αμυντικού μέσου, ενώ πέρασε στον άξονα τον Τζόρτζεβιτς και έβαλε αριστερά τον Γεωργάτο, ο οποίος στο 6 δημιούργησε την πρώτη επικίνδυνη κατάσταση για την εστία της Ξάνθης, όταν σέντραρε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Από τη δική του μεριά, ο Γιάννης Μαντζουράκης επέλεξε για την ενδεκάδα τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Ρίκκα, ενώ στερήθηκε των υπηρεσιών του τιμωρημένου Λαμπριάκου και – με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου του αγώνα – του Σίκοβ, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Η Ξάνθη βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 19, όταν ο Παλάσκας έφυγε μόνος μπροστά, αλλά ο Νικοπολίδης βγήκε έγκαιρα και τον πρόλαβε.

Από εκεί και πέρα, το α ημίχρονο καταναλώθηκε σε δυνατές «μονομαχίες» και ανούσιες επιθετικές προσπάθειες και από τις δύο μεριές, χωρίς να δημιουργηθούν άλλες σημαντικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Με την έναρξη του β ημιχρόνου (47), οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με κεφαλιά του Καζάκη μετά από φάουλ του Μάνσο, όμως πάλι ο Νικοπολίδης έδειξε ετοιμότητα.

Στη συνέχεια και με κινητήριο μοχλό τον Μάνσο, η Ξάνθη πήρε την υπεροχή και έγινε πιο απειλητική από τον Ολυμπιακό. Ομως, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που «καιγόταν» για γκολ, καθώς με το 0-0 έμενε έξω από τα ημιτελικά.

Έτσι με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Σόλιντ αποφάσισε να ρισκάρει, οπότε πέρασε στο παιχνίδι τον Ντάνι και τον Μπαμπανγκίντα.

Το παιχνίδι «άνοιξε» και στο 65, από σέντρα του Γεωργάτου, ο Κωνσταντίνου πήρε την κεφαλιά και ο Πιζανόφσκι απέκρουσε, ενώ στο 66 ο Μπάρκογλου σούταρε από καλή θέση άουτ.

Τελικά, ένα φάουλ έξω από την περιοχή στο 76 έδωσε τη λύση που αναζητούσε ο Ολυμπιακός. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Ριβάλντο, που έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Πιζανόφσκι.

Η Ξάνθη προσπάθησε να «απαντήσει» με τον Κιντάνα στο 78, ο οποίος μπήκε από δεξιά, αλλά το σουτ έφυγε άουτ, ενώ άουτ ήταν η κατάληξη και του σουτ που επιχείρησε από καλή θέση ο Τοροσίδης στο 89.

Το 0-1 παρέμεινε και έτσι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου για 44η φορά στην Ιστορία του.

Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθήνας)

Κίτρινες: Αντζας, Τοροσίδης – Μπουλούτ, Ταραλίδης, Νικοπολίδης

ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Τοροσίδης, Παπαδημητρίου, Σίκοβ (15 λ. τρ. Παβιό), Ζουέλα, Αντζας, Ρίκκα, Μάνσο, Κιντάνα, Μπάρκογλου (84 Ντε Ματία), Παλάσκας (46΄ Καζάκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Μπουλούτ (63 Ντάνι), Σούρερ, Ανατολάκης, Ταραλίδης (+90 Κωστούλας), Οκκάς (63 Μπαμπανγκίντα), Γεωργάτος, Κωνσταντίνου, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024