Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Λάρισα και Αγροτικός Αστέρας

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Λάρισα και Αγροτικός Αστέρας

Λάρισα και Αγροτικός Αστέρας προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του Ακράτητου με 1-0 και του Εθνικού Αστέρα με 4-0, αντίστοιχα. Η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ-Νίκης Βόλου, ενώ ο Αγροτικός Αστέρας θα παίξει με Ξάνθη ή Ολυμπιακό.

66

Λάρισα και Αγροτικός Αστέρας προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του Ακράτητου με 1-0 και του Εθνικού Αστέρα με 4-0, αντίστοιχα.

Η ΑΕΛ συμμετάσχει στην τετράδα για πρώτη φορά μετά το 1989, έφτασε τη Δόξα Δράμας στις έξι παρουσίες και θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ-Νίκης Βόλου.

Ο εντυπωσιακός Αγροτικός Αστέρας – μοναδικός εκπροσώπος της Γ Εθνικής ο οποίος έχει αποκλείσει επίσης και τους ΠΑΟΚ, Εργοτέλη – θα παίξει με Ξάνθη ή Ολυμπιακό.

Ακράτητος – Λάρισα 0-1

Ένα γκολ για τη Λάρισα θα ήταν αρκετό για να της διασφαλίσει την πρόκριση και γι΄ αυτό οι παίκτες του Γιώργου Δώνη μπήκαν πολύ επιθετικά στο παιχνίδι.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΛ, που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 13, όταν την προβολή του Χλωρού απέκρουσε ο Λυμπερόπουλος και στη συνέχεια ο Πιπίνης πρόλαβε να βάλει την «κόντρα» στην Καλαντζή, που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Στο 22 πάλι ο Χρήστος Καλαντζής από πολύ ευνοϊκή θέση σούταρε άουτ, ενώ στο 29 το βολέ του Δικγόζη από απόσταση 40 μέτρων, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λυμπερόπουλος.

Στο 37 ο Διγκόζης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο αρχηγός Νίκος Νταμπίζας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Για τον Ακράτητο, που είχε μόνο ένα καλό σουτ με τον Σκούφαλη στο 38, το οποίο απέκρουσε ο Κοτσόλης, τα πάντα ουσιαστικά τελείωσαν από τη στιγμή που η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κυρίως με κάποια μακρινά σουτ των Σάλες, Ντε Φραντσέσκο, Σκούφαλη, που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Στέφανο Κοτσόλη, ενώ ο Χλωρός έχασε την ευκαιρία να «τελειώσει» το παιχνίδι στο 65, όταν μετά την ασίστ του Σέρμπαν, βρέθηκε μόνος πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι, όμως σούταρε απελπιστικά άουτ.

Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Πένια, Σκούφαλης, Μαρινέσκου – Χλωρός

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Λυμπερόπουλος, Γκουστάβο, Πένια, Ντιένγκ (86 Σφακιανάκης), Πιπίνης, Σκούφαλης, Μακέ, Σούνσιν (46 Ντε Φραντσέσκο), Λεντέσμα, Σάλες, Μαρινέσκου (72 Παγώνης).

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ, Κατσιαρός, Διγκόζης, Βέλα Τζούνιορ, Σέρμπαν (72 Γκίκας), Χλωρός (69 Κυπαρίσσης), Αλωνεύτης (84 Παπακώστας), Καλαντζής

Αγροτικός Αστέρας – Εθνικός Αστέρας 4-0

Το γκολ που – σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Καισαριανή – άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση σημείωσε στο 36ο λεπτό ο Καλιάκης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και μετά από σύγχυση στα «καρέ» του Λιούρδη.

Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Καλέντ Καραμά έκανε πιό επιθετική την ομάδα του, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού στο 57 ο Ντεμπά δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να ισοφαρίσει.

Αντ αυτού, στο 67 ο Ιορδανίδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» και με δυνατό σουτ την έστειλε κάτω από το σώμα του Λιούρδη και στη συνέχεια στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, «σφραγίζοντας» επί της ουσίας το «εισιτήριο» του Αγροτικού για τον ημιτελικό.

Η συνέχεια είχε «διαδικαστικό» χαρακτήρα και στο 77, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ιορδανίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει στην κενή εστία, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη των γηπεδούχων.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπεκιάρης με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Τελιάδης σε ανατροπή του από τον Χουζούρη.

Διαιτητής: Εμβραϊζογλου (Ηπείρου)

Κίτρινες: Λαδάκης, Φερεκίδης, Χασιώτης, Ναλιτζής, Κυζερίδης, Τζιόκας, Ζουντί, Χουζούρης

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοφάνους, Μαλλούς, Μπάρμπας, Παπαδόπουλος, Σακελλαρίδης, Μπεκιάρης, Λαδάκης, Τζιόκας (86 Κοσμίδης), Καλιάκης, Κυζερίδης (89 Τσούκλης), Ιορδανίδης (80 Τελιάδης).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Λιούρδης, Χουζούρης, Γαλάνης, Χασιώτης, Παρασκευαΐδης (71 Χρήστου), Καμαρά (46 Ζουντί), Βερβάλ (46 Καλαπόδης), Φερεκίδης, Μουλόπουλος, Ντεμπά, Ναλιτζής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024