Ο Τσαλικίδης μπορούσε να γνωρίζει, λέει ο πρώην διευθυντής ασφαλείας της Vodafone
Ο Κ.Τσαλικίδης, λόγω θέσης και γνώσεων, θα μπορούσε να αντιληφθεί το παράνομο λογισμικό για τις υποκλοπές, είπε ο πρώην διευθυντής ασφαλείας της Vodafone στον Ιω.Διώτη. Το e-mail που έστειλε λίγο πριν από το θάνατό του ο Κ.Τσαλικίδης στα χέρια του εισαγγελέα.
Ο Κ.Τσαλικίδης, λόγω θέσης και γνώσεων, θα μπορούσε να αντιληφθεί το παράνομο λογισμικό για τις υποκλοπές, είπε ο πρώην διευθυντής ασφαλείας της Vodafone στον Ιωάννη Διώτη. Στα χέρια του εισαγγελέα το e-mail που έστειλε λίγο πριν από το θάνατό του ο Κ.Τσαλικίδης, καθώς και αναφορά του Γ.Κορωνιά.
Το ηλεκτρονικό μήνυμα απεστάλη από τον Κ.Τσαλικίδη στις 04.25, λίγο πριν το θάνατό του. Πρόκειται για ένα δισέλιδο κείμενο, που αναφέρεται σε τεχνικά θέματα και κοινοποιείται σε ομάδα παραληπτών στη Vodafone. Το κείμενο θα εξεταστεί από ειδικούς, προκειμένου να ερμηνευτεί το περιεχόμενο του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Το Ποντίκι την Πέμπτη, στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας κ. Παπαγγελόπουλου βρίσκεται ακόμη αναφορά του Γ.Κορωνιά, ο οποίος εν είδη ημερολογίου αναφέρει όλες τις ενέργειές του από την ημέρα που ενημερώθηκε ότι ενδεχομένως να γίνονται υποκλοπές μέσω της Vodafone.
Την Τετάρτη, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ι.Διώτη κατέθεσε επί τρεις ώρες ο πρώην διευθυντής Ασφαλείας Επικοινωνιών της Vodafone Γ.Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ο Κώστας Τσαλικίδης, λόγω της θέσης του στην εταιρεία αλλά και των γνώσεων που είχε, θα μπορούσε να αντιληφθεί αμέσως την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού για τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε την υπόθεση της αυτοκτονίας «πολύ σοβαρή» και επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανείς «που να μην συνδέει την αυτοκτονία με τις υποκλοπές».
Ο μάρτυρας, που πλέον εργάζεται στον ΟΤΕ, δήλωσε ότι παραιτήθηκε από την Vodafon για προσωπικούς λόγους, που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, τον Δεκέμβριο του 2004.
Στην κατάθεσή της στον κ. Διώτη, την Τρίτη, η μνηστή του Κ.Τσαλικίδη, Σάρα Γαλανοπούλου, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Κώστας θα έβαζε τέλος στη ζωή του». Κατέθεσε, ακόμη, ότι ο Τσαλικίδης είχε υποβάλλει παραίτηση στη Vodafone 20 ημέρες πριν από το θάνατό του, κάτι που αρνείται η εταιρεία.
Την Πέμπτη αναμένεται να καταθέσει στον κ. Διώτη και ο αδελφός του Κώστα Τσαλικίδη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τη γεωγραφική περιοχή των υποκλοπών προσδιόρισε με σαφήνεια η Vodafone στην κυβέρνηση και τις εισαγγελικές Αρχές. Σε δύο υπομνήματά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Κορωνιάς καταθέτει πως το σύστημα υποκλοπών μπορούσε να παρακολουθήσει έως και 6.000 τηλέφωνα, αποκλείοντας έτσι οποιαδήποτε υπόνοια ότι επρόκειτο για ερασιτεχνική δουλειά.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αναστάσιος Καραμάριος δήλωσε στη ΝΕΤ ότι θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της επιτροπής ο κ. Κορωνιάς και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Ανδρέας Λαμπρινόπουλος.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων