Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με «οδηγό» τη μετοχή της Ericsson μετά τα μεικτά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2005 η κορυφαία παγκοσμίως κατασκευάστρια ασύρματων δικτύων.
27
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με «οδηγό» τη μετοχή της Ericsson μετά τα μεικτά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2005 η κορυφαία παγκοσμίως κατασκευάστρια ασύρματων δικτύων.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,49% στις 3.461,11 μονάδες.
Στις αγορές κυριαρχούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών ότι η Fed θα προχωρήσει απόψε στην 14η αύξηση του βασικού επιτοκίου από τον Ιούνιο του 2004, κατά 0,25% σε 4,50%.
Τα προ φόρων κέρδη της Ericsson ήταν οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ οι πωλήσεις ήταν υψηλότερες των προσδοκιών. Η μετοχή σημειώνει άνοδο 1,5%.
Η μετοχή της France Telecom υποχωρεί 1%, καθώς απολύθηκε ο οικονομικός διευθυντής στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, με σκοπό τη βελτίωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης μερικές εβδομάδες μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε.
Κέρδη 1,5% καταγράφουνν η BP και η Total, καθώς το πετρέλαιο παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, κοντά στα 68,5 δολάρια το βαρέλι, με τις πιέσεις να αυξάνονται στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,04% στις 5.782,20 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,48% στις 4.960,33 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,50% στις 5.688,48 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 16.649,82 μονάδες, με κέρδη 0,60%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Ε’)
- Κακοκαιρία: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για 9 περιοχές – Κίνδυνος πλημμυρών και κατολισθήσεων
- Θετικά νέα για τους παίκτες της Μονακό: Έλαβαν μέρος της οφειλόμενης αμοιβής του Δεκεμβρίου
- Συλλογικές συμβάσεις εργασίας: Ο νόμος ψηφίσθηκε, οι αυξήσεις αργούν…
- Στηρίζει Αταμάν ο Γιαννακόπουλος – Δεν φεύγει από τον Παναθηναϊκό ο Τούρκος
- Υδρογονάνθρακες: Πότε πέφτουν τα γεωτρύπανα στα 9 blocks


