Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Ατρόμητη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1, εμειναν στο 0-0 Ξάνθη-ΟΦΗ

Ατρόμητη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1, εμειναν στο 0-0 Ξάνθη-ΟΦΗ

Ατρόμητος... στην έδρα του πήρε τη νίκη από τον ΠΑΟΚ με 2-1, ενώ Ξάνθη και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0. Στο Καυτατζόγλειο δειξάγεται το πιο κρίσιμο ματς της αγωνιστικής με τον Ηρακλή να υποδέχεται την ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός με πρόβλημα τελευταίας στιγμής για τον Νίλσον φιλοξενεί τον Ιωνικό. Το υπόλοιπο πρόγραμμα...

26

Ατρόμητος… στην έδρα του πήρε τη νίκη από τον ΠΑΟΚ με 2-1, ενώ Ξάνθη και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0. Στο Καυτατζόγλειο δειξάγεται το πιο κρίσιμο ματς της αγωνιστικής με τον Ηρακλή να υποδέχεται την ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός με πρόβλημα τελευταίας στιγμής για τον Νίλσον φιλοξενεί τον Ιωνικό.

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-1

Τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς πήρε ο Ατρόμητος. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε στο Περιστέρι του ΠΑΟΚ με 2-1.

Εκμεταλλευόμενοι τις σημαντικές απουσίες βασικών παικτών του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιό δυνατά στον αγώνα και απέκτησαν τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου, όμως στις φάσεις που δημιούργησαν βρήκαν απέναντι τους τον Φερνάντεζ, που απέδειξε και σήμερα ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο νεαρός Πορτογάλος μπλόκαρε την μπάλα στα σουτ των Γελαδάρη (13`), Μερίνο (26`) και Κούτση (27`), δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να ισορροπήσουν τον ρυθμό του αγώνα.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ, στο 43` ο Μίετσελ έφυγε μόνος του προς την περοχή του Μιχαηλίδη, όπου ο Ντάγκας -μη έχοντας άλλη επιλογή- τον ανέτρεψε. Ο Βασιλείου έδειξε αμέσως την «άσπρη βούλα» και ο Σαλπιγγίδης άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το 10ο εφετινό του γκολ, που τον έφερε στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα.

Το β ημίχρονο άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ατρόμητο, καθώς στο 48` ο Κατεμής εκμεταλλεύθηκε τον κενό χώρο και ξεχύθηκε προς την εστία του Φερνάντεζ, τον οποίο και πλάσαρε ιδανικά, φέρνοντας τον αγώνα στα… ίσα. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα να σταματήσει το σουτ του Ντοέ στο 58ο λεπτό, ενώ στο 69` ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Μιχαηλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη.

Και ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε για το γκολ, ο Παράσχος έριξε στον αγώνα τον Πετκόφ, μία «κίνηση» που είχε άμεσο αντίκρισμα. Στο 82`, ο Βούλγαρος έκανε μία βαθιά μπαλιά, ο Φερναντέζ έκανε το μοναδικό λάθος στο παιχνίδι, αφού δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα σε εύκολη φάση, δίνοντας την ευκαιρία στον Κορακάκη να πλασάρει από το ύψος της περιοχής και να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Κατεμής, Χάλαρης (46` Μικές, 70`λ.τρ. Παππάς), Γεωργίου, Ντάγκας, Κούτσης, Κορακάκης, Μερίνο, Ντόε (80` Πετκοφ), Ζαχαρόπουλος.
ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Μαλαδένης, Χασιώτης (85` Γιασεμάκης), Ζαγοράκης, Ηλιάδης (73` Βαγγελής), Σικαμπάλα, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Μίετσελ.

Ξάνθη-ΟΦΗ 0-0

Πολύτιμο βαθμό απέσπασε ο ΟΦΗ στην Ξάνθη, από την ομώνυμη ομάδα. Οι δύο αντίπαλοι έμειναν στο 0-0, για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής κατηγορίας.

Το α ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι γηπεδούχοι, χωρίς τους Εμερσον και Λουτσιάνο στη δύναμή τους, αλλά με τους νεοαποκτηθέντες Μάνσο και Μπάρκογλου στην ενδεκάδα, διατήρησαν την υπεροχή, ωστόσο μόνο μια φορά δημιούργησαν σοβαρές προϋποθέσεις για γκολ.

Ηταν στο 32, όταν Μάνσο και Κιντάνα συνδυάστηκαν με ωραίο τρόπο και ο πρώτος σούταρε από καλή θέση, αλλά οι αμυντικοί του ΟΦΗ έδιωξαν την μπάλα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, με σωστή αμυντική τακτική, κατάφερε να κρατήσει μακριά τον κίνδυνο από την εστία του Σηφάκη.

Στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκε και το β ημίχρονο. Η Ξάνθη μάταια προσπαθούσε να βρει διαδρόμους, αφού ο ΟΦΗ συνέχισε να αμύνεται σφιχτά και σωστά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε μια αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν στο 69 ο Πίτσος πέρασε την μπάλα στον Οφορίκουε, που σούταρε για να αποκρούσει ο Πιζανόφσκι.

Στα τελευταία λεπτά ο Βαγγέλης Βλάχος πέρασε αμυντικούς στην ενδεκάδα, θωρακίζοντας κι άλλο τα «μετώπισθεν» της ομάδας του κι έτσι ο ΟΦΗ απέσπασε τη «λευκή» ισοπαλία, με την Ξάνθη να αποτυγχάνει για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι να νικήσει στην έδρα της.

ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου (74 Τσικίνιο), Φλίσκας, Παβιό, Τοροσίδης, Άτζας, Κιντάνα, Μαχράτζε (46 Μπαϊκαρά), Μπάρκογλου (74 Καζάκης), Μάνσο, Λαμπριάκος.

ΟΦΗ: Σηφάκης, Ντάβινσον, Γκονζάλες, Κωνσταντινίδης, Πίτσος, Κόλτζος, Χατσαντριάν, Σφακιανάκης (86 Μπελεβώνης), Δέντσας, Μαχλάς (90 Σαμούρα), Οφορίκουε (81 Αναστασιάδης).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
Cookies