Επιστροφή Μαρκογιαννάκη ως άτυπου συμβούλου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το C4I
Δεν απομακρύνθηκε για πολύ από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο Χρ.Μαρκογιαννάκης, καθώς όπως αποδεικνύεται αξιοποιείται εκ νέου ως άτυπος σύμβουλος του Γ.Βουλγαράκη, τουλάχιστον όσον αφορά στο C4I. «Δεν ευσταθεί πολιτικό θέμα», υποστηρίζει ο υπουργός.
53
Δεν απομακρύνθηκε για πολύ από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο παραιτηθείς υφυπουργός Χρ.Μαρκογιαννάκης, καθώς όπως αποδεικνύεται αξιοποιείται εκ νέου ως άτυπος σύμβουλος του Γ.Βουλγαράκη, τουλάχιστον όσον αφορά στο σύστημα ασφαλείας C4I. «Δεν ευσταθεί πολιτικό θέμα», υποστηρίζει ο υπουργός.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία του Χρήστου Μαρκογιαννάκη σε σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης την Τετάρτη, ο Γ.Βουλγαράκης επισημαίνει ότι ο πρώην υφυπουργός είχε χειριστεί τη σύμβαση με την εταιρία SAIC και κρίθηκε αναγκαία η παρουσία του στη σύσκεψη, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι η συνεργασία υφίσταται.
Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, χειρίστηκε εξαιρετικά λεπτού ενδιαφέροντος και με ιδιαίτερη νομική βαρύτητα θέματα, όπως για παράδειγμα τη σύμβαση με την εταιρεία SAIC για το C4I, αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
»Σήμερα, στο πλαίσιο σύσκεψης για το C4I με στελέχη της SAIC και υπηρεσιακούς παράγοντες, εκλήθη να παρευρεθεί και να συμβάλλει με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ανάλογες πρακτικές είχαν ακολουθηθεί και κατά το παρελθόν, μετά την έλευση της νέας πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο, όταν αξιοποιήθηκαν η εμπειρία και οι ιδιαίτερες γνώσεις που διέθετε ο πρώην γγ του υπουργείου, κ. Δημήτριος Ευσταθιάδης. Υπό την έννοια αυτή, η προσπάθεια ανάδειξης της παρουσίας του πρώην υφυπουργού στο υπουργείο σε πολιτικό θέμα, δεν ευσταθεί» τονίζει.
Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε την Πέμπτη ότι «ο κ. Μαρκογιαννάκης μετέσχε σε συγκεκριμένη σύσκεψη με συγκεκριμένο αντικείμενο, για θέμα πολύ ειδικό και σημαντικό για τη χώρα το οποίο είχε χειριστεί επί δύο χρόνια» και παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του κ. Βουλγαράκη. Σε ό,τι αφορά στο σύστημα C4I, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι «προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ιδιαίτερα ωφέλιμη και συμφέρουσα την προμήθεια του συγκεκριμένου συστήματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Μία αγορά εργασίας που απαιτεί τα πάντα, αλλά προσφέρει ψίχουλα: Η αλήθεια πίσω από την «απρόθυμη» Gen Z
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν την «μάχη» με την εφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442