28

Στηρίζουμε τις προσπάθειες των εργαζομένων στις τράπεζες να διαφυλάξουν το ωράριο και τις κλαδικές τους συμβάσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος έπειτα από με το προεδρείο της ΟΤΟΕ για τα προβλήματα των εργαζομένων στις τράπεζες.

Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συζήτηση με την ΟΤΟΕ και έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Απασχόλησης συγκεκριμένα «διότι, αντί να έχουμε υπουργείο Εργασίας, έχουμε Υπουργείο Τραπεζιτών. Έχει τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός και πρέπει να δώσει απάντηση» για «αυθαιρεσίες σε βάρος των κλαδικών συμβάσεων».

«Εμείς στηρίζουμε απόλυτα τις προσπάθειες των εργαζομένων στις τράπεζες να διαφυλάξουν το ωράριο και τις κλαδικές τους συμβάσεις. Όπως στηρίζουμε και τις προτάσεις τους για την αύξηση της απασχόλησης στις τράπεζες, για να σταματήσουν οι απλήρωτες υπερωρίες και να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στο χώρο των τραπεζών», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δ.Τσουκαλάς υπογράμμισε ότι «στο χώρο των τραπεζών υπάρχει ένα ωράριο, νόμιμο, συμβατικό, κλαδικό, που αναφέρεται στις ώρες εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων και στις ώρες συναλλαγής με το κοινό. Αυτά είναι θεσμοθετημένα με συμβάσεις και με νόμους. Εμείς καλούμε την Πολιτεία, καλούμε την Κυβέρνηση, να περιφρουρήσει του νόμους. Αυτή είναι η δουλειά της. Η δουλειά της Πολιτείας δεν είναι να συντρέχει τον όποιον εργοδότη μεμονωμένα. Είναι να περιφρουρεί τους νόμους.»

Σημειώνεται ότι ο κ. Αλαβάνος έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφη και προς τον υπουργό Απασχόλησης Π.Παναγιωτόπουλο, σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των τραπεζών και της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή την Παρασκευή. 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ