Ο Ολυμπιακός μεγάλος μόνο στην Ελλάδα λέει ο Τουρέ και φλερτάρει με Λιόν
Ο Γιάγια Τουρέ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επαφές με την Λιόν, εκδηλώνοντας μάλιστα την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, όχι όμως στην Ευρώπη. Εγώ θέλω να φτάσω σε κορυφαίο επιπεδο» δήλωσε.
Στην επιβεβαίωση ότι βρίσκεται σε επαφές με την Λιόν προχώρησε ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος μάλιστα εξεδήλωσε την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ευρώπης.
Ο μέσος του Ολυμπιακού, με δηλώσεις του στον δικτυακό τόπο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ακτής Ελεφαντοστού, είπε τα εξής:
«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, όχι όμως και στο διεθνές στερέωμα. Και εγώ θέλω να φτάσω σε κορυφαίο επίπεδο. Ξέρω ότι η Λιόν ενδιαφέρεται για μένα.
» Και είναι αλήθεια ότι πρόκειται για έναν σύλλογο που και εμένα με ενδιαφέρει. Την αντιμετώπισα πρόσφατα στο Champions League. Πρόκειται για έναν σπουδαίο σύλλογο, άλλωστε τα αποτελέσματά της μιλούν από μόνα τους.
» Ξέρω και για το ενδιαφέρον αγγλικών ομάδων, όμως πρέπει να ομολογήσω την προτίμησή μου στη Λιόν. Την παρακολουθώ στενά και μου αρέσει πολύ ο τρόπος με τον οποίον αγωνίζεται.
» Για την ώρα συζητάω μαζί της, ωστόσο θα προτιμούσα να μην πω τίποτα για να μην επηρεάσω την πορεία των διαπραγματεύσεων. Προσωπικός στόχος μου είναι η εξέλιξη της καριέρας μου, όσο το δυνατόν συντομότερα.
» Δουλεύω πολύ, δίνοντας πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου. Είναι τιμητικό για μένα να φτάσω τόσο ψηλά και αυτό που πλέον θέλω είναι να πλησιάσω την τελειότητα.
» Εάν μπορέσω να προοδεύσω στην καριέρα μου θα οφείλεται στη δουλειά μου και μόνο».
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.