Στην Ελλάδα η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 μονοθέσιων υπερταχύπλοων
Αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 Powerboats (μονοθέσια υπερταχύπλοα) θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Ιούνιο στην Ελλάδα. Στις 14 Ιανουαρίου αναμένεται στην Αθήνα κλιμάκιο της UIM που θα επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.
Αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 Powerboats (μονοθέσια υπερταχύπλοα) θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Ιούνιο στην Ελλάδα.
Πρόκειται για τους αγώνες Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μονοθέσιων υπερταχύπλοων σκαφών, τύπου κλειστής καμπίνας, τα οποία αναπτύσσουν μέση ωριαία ταχύτητα κατά την ώρα του αγώνα 225 χιλ./ώρα πάνω από το νερό, απαιτούν δε πολύ ειδικούς χειρισμούς, απόλυτη γνώση και εξοικείωση από τον οδηγό, καθιστώντας το άθλημα ένα από τα θεαματικότερα στον κόσμο.
Είναι ένα γεγονός που θα επιτρέψει την παγκόσμια τουριστική προβολή της χώρας μας σε πάνω από 175 χώρες, η απήχηση του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει τον αριθμό των 1,7 δισ. τηλεθεατών. Για αυτό το λόγο για την ανάληψη της διοργάνωσης δραστηριοποιήθηκε το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μαζί με ιδιωτικούς φορείς.
Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου αναμένονται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο υπεύθυνος ασφαλείας UIM (Union Internationale Motonautique) Χοσέ Χεσουίτα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1 Powerboats 2004-2005, Γκούιντο Καμπελίνι, με σκοπό να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπου έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι αγώνες τον Ιούνιο.
Παράλληλα και πριν από τους αγώνες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως αγώνες ταχύτητας φουσκωτών σκαφών, σκούτερς, αγώνες δεξιοτεχνίας, καθώς επίσης και εκθέσεις σκαφών, συναυλίες και φόρουμ τουρισμού.
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.