Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα πέναλτι έκαμψε η ΑΕΚ την αντίσταση του πεισματάρη Εθνικού και προκρίθηκε στους «8»

Στα πέναλτι έκαμψε η ΑΕΚ την αντίσταση του πεισματάρη Εθνικού και προκρίθηκε στους «8»

Στα πέναλτι η ΑΕΚ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του πεισματάρη Εθνικού και με 4-3 να πάρει την περιπετειώδη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η κανονική διάρκεια είχε λήξει 0-0 και στην παράταση-θρίλερ, ο Τσιρίλο άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσει ο Πετρόφ.

66

Στα πέναλτι η ΑΕΚ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του πεισματάρη Εθνικού και ΄με 4-3 να πάρει την περιπετειώδη πρόκριση στην οκτάδα του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η «Ένωση» είχε καταφέρει στο 113 να παραβιάσει την εστία των Πειραιωτών, με γκολ του Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Εθνικός ισοφάρισε σε 1-1 την ΑΕΚ με γκολ του Πετρόφ στο 119 μετά από τραγικά λάθη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 0-0.

Το πρόγραμμα των υπολοίπων επαναληπτικών:

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

19.00 (Καλαμαριά) Καλαμαριά-Λάρισα 0-0

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

19.00 (Αιγάλεω) Αιγάλεω-Ακράτητος 0-0

Εθνικός – ΑΕΚ 1-1 (3-4 στα πέναλτι)

Χρειάστηκε να περάσουν συνολικά 210 αγωνιστικά λεπτά για να καταφέρει η ΑΕΚ να κάμψει την αντίσταση του Εθνικού και, νικώντας 4-3 στα πέναλτι, να πάρει την πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 στο α ματς που είχε γίνει στο ΟΑΚΑ. Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και η παράταση του επαναληπτικού αγώνα, αφού ο Μπρούνο Τσιρίλο έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 113, αλλά ο Πετρόφ ισοφάρισε για τον Εθνικό στο 119.

Στο πρώτο ημίχρονο, μετά το 15, η ΑΕΚ… εγκαταστάθηκε γύρω από την περιοχή του Θωμόπουλου, όμως οι παίκτες του Εθνικού αντιστάθηκαν και πίστεψαν στο θαύμα.

Οι «κιτρινόμαυροι» δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για δύο περιπτώσεις πέναλτι.

Στο 41 ο Τζήμας με βουτιά στο χώρο λειτούργησε ως τερματοφύλακας και μπλόκαρε το σουτ του Λυμπερόπουλου, όμως ο διαιτητής Κάκος δεν υπέδειξε την παράβαση.

Ο Εθνικός, από την πλευρά του, προσπάθησε να απειλήσει με μοναδική επιθετική αιχμή τον Καραμαλίκη, ο οποίος αστόχησε δύο φορές (14 κεφαλιά, 36 σουτ) όταν βρέθηκε σε θέση βολής.

Στο δεύτερο 45λεπτο η πολιορκία συνεχίστηκε, αλλά το… κάστρο των Πειραιωτών παρέμενε απόρθητο. Ο χρόνος κυλούσε και φόρτωνε με άγχος την ΑΕΚ και με αισιοδοξία τους παίκτες του Νίκου Γκουλή.

Το τελευταίο «χαρτί» του Φερνάντο Σάντος ήταν ο Ολεγκ Βενγκλίνσκι που μπήκε ως αλλαγή στο 79 αντί του Σοάρες με την «Ένωση» να εντείνει ακόμη περισσότερο την πίεση, αλλά τον Εθνικό να κρατάει ηρωικά.

Η τελευταία ευκαιρία του 90λεπτου χάθηκε στο 89 με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Μπρούνο Τσιρίλο, τη μπάλα να φεύγει άουτ και το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι αν επρόκειτο για διπλούς αγώνες (και όχι νοκ-άουτ με επαναληπτικό σε περίπτωση ισοπαλίας), ο Εθνικός, ομάδα Γ Εθνικής κατηγορίας, θα έπαιρνε την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ του ΟΑΚΑ (1-1).

Το γκολ ήλθε για την ΑΕΚ στο 113, με τον Μπρούνο Τσιρίλο να αξιοποιεί μία από τις συνολικά 30 (!) τελικές προσπάθειες της ομάδας του στο ματς και με σουτ μέσα από την περιοχή να γράφει το 0-1.

Κι όπως ακριβώς είχε γίνει στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και τώρα ο Εθνικός κατάφερε το… αδύνατο.

Στο 119, μετά από λάθος έξοδο του Χιώτη και κόντρα της μπάλας στο πόδι του Κόντη, ο Πετρόφ από κοντά ισοφάρισε κι «έστειλε» το ματς στα πέναλτι.

Τελικά, έμελλε ο Τσιρίλο να είναι το πρόσωπο του αγώνα, αφού ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι της ΑΕΚ, ενώ στη συνέχεια ο Κουμπούλης έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η σειρά των πέναλτι

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΕΚ

0-1 Κατσουράνης

Μοράλες Δοκάρι

0-2 Δέλλας

Ντα Σίλβα 1-2

1-3 Κόντης

Πετρόφ 2-3

Απόκρουση Ζούλιο Σέζαρ

Ντόβας 3-3

3-4 Τσιρίλο

Κουμπούλης Αουτ

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρα)

Κίτρινες: Παπαπαναγιώτου, Καραμαλίκης – Πλιάτσικας, Πλιάτσικας

Εθνικός: Θωμόπουλος, Παπαπαναγιώτου, Τζήμας, Καλλιπολίτης (60 Μοράλες), Βιδάλης, Ντα Σίλβα, Πετρόφ, Νταμιάνο (110 Ντόβας), Ανθούλης (46 Κουμπούλης), Στρατάκης, Καραμαλίκης

ΑΕΚ: Χιώτης, Κόντης, Δέλλας, Τσιρίλο, Τζιωρτζιόπουλος (63 Γεωργέας), Κατσουράνης (91 Κυριακίδης), Πλιάτσικας, Λάκης, Ζούλιο Σέζαρ, Λυμπερόπουλος, Σοάρες (79 Βενγκλίνσκι)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024