31

Την παραίτησή του υπέβαλε τα μεσάνυχτα της Τρίτης στον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού.

Στην επιστολή παραίτησης, ο κ. Μαρκογιαννάκης εμμέσως παραδέχεται ότι προέβη στους χαρακτηρισμούς αυτούς, αλλά διερωτάται εάν είναι θεμιτό να καταγράφονται μυστικά ιδιωτικές συνομιλίες οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη και επιφυλάσσεται οποιουδήποτε νόμιμου δικαιώματος.

«Λυπούμαι γιατί οι κρίσεις που έγιναν σε ιδιωτική συνομιλία με κομματικούς μου φίλους χρησιμοποιήθηκαν απομονωμένες για να δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις» επισημαίνει.

Ταυτόχρονα, τονίζει ότι σεβάστηκε και σέβεται το θεσμό της Δικαιοσύνης, τον οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και ο ίδιος ως εισαγγελέας, και τιμά τους λειτουργούς της.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι σεβαστή από όλους, και η ΝΔ έχει δείξει έμπρακτα αυτό το σεβασμό.

Με αφορμή σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρουσόπουλος επισήμανε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο τελευταίος που δικαιούται να ομιλεί και χαρακτήρισε τη στάση του υποκριτική, καθώς «στο παρελθόν καθύβριζε τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της».

Δηλώσεις Λινού

Μετά την παραίτηση του κ. Μαρκογιαννάκη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ.Λινός δήλωσε: «Επιτέλους δόθηκε η πρέπουσα πολιτική λύση».

Επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συγκαλεί εκτάκτως για σήμερα, Τετάρτη, συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης για να λάβει αποφάσεις επί των εν λόγω εξελίξεων.

Το χρονικό της παραίτησης…

Ο κ. Μαρκογιαννάκης φέρεται, στη διάρκεια συνεστίασης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Καστελίου Κρήτης, να χαρακτήρισε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ.Λινό «ανόητο λειτουργό» και «αγράμματο».

Ο υφυπουργός διέψευσε τις πληροφορίες και υποστήριξε ότι δεν έχει απευθύνει ομιλία στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα δημοσιεύσει και γραπτή διάψευση και έκανε λόγο για συκοφαντίες.

Όμως, το βράδυ της Τρίτης μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς αποσπάσματα από ηχητικό ντοκουμέντο όπου ο κ. Μαρκογιαννάκης ακούγεται να χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ.Λινού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκογιαννάκης ακούγεται να λέει: «Τελευταία, δυστυχώς, μπήκε και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου…». O Λινός, ακούγεται να λέει γυναίκα από το ακροατήριο. «Ναι, ως και αυτός ο ανόητος, γιατί εγώ δεν έχω παρά μόνο αυτό τον χαρακτηρισμό να του πω, και αγράμματος συν τοις άλλοις, κάνει κάποιες ενέργειες, τις οποίες εκμεταλλεύονται [τα ΜΜΕ]» συνεχίζει.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναστάτωση στην κυβέρνηση και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εξετάστηκαν οι πιθανές συνέπειες για τον υφυπουργό. Μετά το πέρας αυτής, ο υφυπουργός υπέβαλε την παραίτησή του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο