Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απονομή τιμητικών διακρίσεων της Ακαδημίας Αθηνών παρουσία Κ.Στεφανόπουλου

Απονομή τιμητικών διακρίσεων της Ακαδημίας Αθηνών παρουσία Κ.Στεφανόπουλου

Σε πανηγυρική συνεδρία, παρουσία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, η Ακαδημία Αθηνών απένειμε την Πέμπτη μετάλλια, βραβεία και επαίνους σε πολίτες που διακρίθηκαν για το έργο τους.

27

Σε πανηγυρική συνεδρία, παρουσία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, η Ακαδημία Αθηνών απένειμε την Πέμπτη μετάλλια, βραβεία και επαίνους σε πολίτες που διακρίθηκαν για το έργο τους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Καλός, ο υπουργός Αιγαίου κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ.Ράλλης και πολλά μέλη του πολιτικού και ακαδημαϊκού κόσμου.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Εμμανουήλ Ρουκούνας εκφώνησε ομιλία με θέμα τις «Μεταμορφώσεις της διεθνούς κοινότητας» αναλύοντας τη στενή σχέση που υφίσταται ανάμεσα στη διεθνή κοινότητα και το διεθνές δίκαιο, αλλά και το ρόλο των διεθνών οργανισμών, καθώς επίσης τη διαδρομή των τελευταίων δεκαετιών στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2005 μίλησε ο γενικός γραμματέας της κ. Νικόλαος Ματσανιώτης.

Για την τάξη των θετικών επιστημών με βραβείο τιμήθηκαν οι κ.κ.: Μιχάλης Σταματάκης, Χρυσάνθη Ιωακείμ, Θεοδώρα Ροντογιάννη, Αντώνης Μέττος, Δημήτριος Σινάπης, Αντώνιος Μελάς, Συμεών Μποζαπαλίδης, Αντώνιος Καλαμπάκας, Ιωάννης Γκουντινάκος, Ιωσήφ-Μόσχος Σπάρταλης, Ευαγγελία Αθανασούλα, Νικόλαος Κανταρτζής. Έπαινο έλαβε ο κ.Νικόλαος Χιωτέλης.

Για την τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών τιμήθηκαν με μετάλλιο οι κυρίες Αλεξάνδρα Π.Κανελλοπούλου και Λουίζα Λουκοπούλου, ενώ βραβεία απονεμήθηκαν στους κ.κ.: Τασούλα Καραγεωργίου, Δημήτρη Κοσμόπουλο, Ελένη Ηλιοπούλου-Ζαχαροπούλου, Παναγιώτη Γώγο, Παντελή Καβακόπουλο, Ιωάννη Βάσση, Κωσταντίνο Οικονομάκο, Μιχαήλ Σκανδαλίδη, Ζήση Τζιαμούρτα. Με επαίνους τιμήθηκαν οι κ.κ. Γεώργιος Ραυτόπουλος, Ηλίας Χρυσοχοίδης και Χρήστος Ανδρεάδης.

Με βραβεία από το ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη τιμήθηκαν οι κ.κ. Κλείτος Κύρου, Μάρω Δούκα, Χριστόφορος Μηλιώνης, Γιάννης Παπακώστας, ενώ από το ίδρυμα Πέτρου Χάρη τιμήθηκαν ο κ. Βασίλειος Τσιαμπούσης και η κυρία Αθηνά Κακούρη.

Για την τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών τιμήθηκαν με αργυρό μετάλλιο ο κ. Χιου Γκίλχριστ, με βραβείο οι κ.κ. Δημήτριος Φούφουλας, Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος, Κωνσταντίνος Μαυρομαράς και Θεόδωρος Μητράκος, ενώ τέλος με επαίνους τιμήθηκε το Σωματείο «Αρχείον Τσακωνιάς», η κυρία Μαρία Καψάλη και ο κ. Γεώργιος Ζέρβας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024