43

Στον αυτεπάγγελτο διορισμό των συνηγόρων που ήδη εκπροσωπούσαν τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο προχώρησε την Τετάρτη το Πενταμελές Εφετείο.

Είχε προηγηθεί, την Τρίτη, η δήλωση του κατηγορούμενου ότι αποχωρεί από τη διαδικασία και ανακαλεί την εντολή εκπροσώπησής του στους μέχρι τώρα συνηγόρους του Γιάννη Ραχιώτη και Κώστα Χρυσικόπουλο.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Διονύσης Βερτέλης ανακοίνωσε ότι με διάταξή του διορίζονται αυτεπαγγέλτως οι κ. Ραχιώτης και Χρυσικόπουλος ως εκπρόσωποι του Αλ.Γιωτόπουλου.

Το δικαστήριο κάλεσε τους διορισθέντες συνηγόρους να προσέλθουν την Πέμπτη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου, το οποίο διέκοψε τις εργασίες του, μέχρι αύριο στις 9 το πρωί.

Παραμένει ωστόσο άγνωστο μέχρι στιγμής αν ο Αλ.Γιωτόπουλος θα εμφανιστεί στο δικαστήριο και θα αποδεχθεί το διορισμό των συνηγόρων, αλλά και ποια στάση θα κρατήσουν οι δύο συνήγοροι.

Νωρίτερα, με την έναρξη της διαδικασίας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δήλωσε ότι η παρουσία του αποτελεί «έμπρακτη αλληλεγγύη στους παρόντες και απόντες συγκατηγορούμενους» και χαρακτήρισε για άλλη μια φορά το δικαστήριο «έκτακτο στρατοδικείο» επειδή έλαβε, όπως ανέφερε, την απόφαση να δικαστούν ως κοινοί παραβάτες της νομιμότητας.

Δήλωσε ακόμα ότι το δικαστήριο αποτελεί γι αυτόν ένα απλό βήμα για την υπεράσπιση της ιστορίας των αξιών και των οραμάτων της επαναστατικής Αριστεράς.

Σε δήλωση προέβη και ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος είπε στους δικαστές πως το γεγονός ότι δίνει μάχη για να αποδείξει την αθωότητα του δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ότι νομιμοποιεί «ένα έκτακτο δικαστήριο πολιτικών αντιπάλων».

Επίσης, ανέφερε ότι σαν πολιτικός αντίπαλος του καθεστώτος και σαν αριστερός αγωνιστής δικαιούται να υπερασπίζεται όλες τις πρακτικές του Κινήματος, ακόμη και αν δεν είναι δικές του επιλογές, και ότι «δεν καταδικάζει τη δράση των ένοπλων συντρόφων».

Από την πλευρά του, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Παπαδημητρίου, με αφορμή το γεγονός ότι η απόπειρα σε βάρος του από τη 17Ν είχε σημειωθεί σαν σήμερα το 1992, δήλωσε ότι «η ατομική τρομοκρατία και μάλιστα με τη μορφή των ανθρωποκτονιών ουδέποτε έφερε αγαθά αποτελέσματα».

«Με δολοφονίες, αιματοχυσία και 45άρια δεν μεταβάλλεται προς το καλύτερο το κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό, δεν γίνεται καλύτερη η ποιότητα της ζωής μας, αλλά ούτε και διασφαλίζονται οι θεσμοί και το δημοκρατικό μας πολίτευμα» υποστήριξε ο κ. Παπαδημητρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ