Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
weather-icon 23o
Σε τροχιά Ευρώπης ο Ηρακλής, 1-0 τον Πανιώνιο-Ανατροπή από Ατρόμητο

Σε τροχιά Ευρώπης ο Ηρακλής, 1-0 τον Πανιώνιο-Ανατροπή από Ατρόμητο

Ο Ηρακλής επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στην παγωμένη Θεσσαλονίκη και εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά Ευρώπης. Παραμένουν σε επικίνδυνο σημείο οι Νεοσμυρνιώτες. O Ατρόμητος έκανε την ανατροπή και νίκησε 3-2 την Καλλιθέα. Έμειναν στο 0-0 Λάρισα-Ιωνικός.

26

Ο Ηρακλής κέρδισε με 1-0 τον Πανιώνιο, ενώ ο Ατρόμητος έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 3-2 επί της Καλλιθέας. Έμειναν στο 0-0 Λάρισα-Ιωνικός.

Ηρακλής-Πανιώνιος 1-0

Μπορεί ο Ηρακλής τα ταλανίζεται από διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, ωστόσο ξέρει μέσα στο γήπεδο πως να παίρνει τους βαθμούς, έστω και αν δεν παίζει μπάλα αξιώσεων.

Ο «γηραιός» επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στην παγωμένη Θεσσαλονίκη και εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά Ευρώπης, αφού βρίσκεται στην 5η θέση με 21 βαθμούς. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Κατσαμπής στο 59ο λεπτό.

Ο Ηρακλής καθ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός για την εστία του Βάνιακ, με εξαίρεση ένα σουτ του Πουρσανίδη στο 25 το οποίο πέρασε άουτ. Από την άλλη πλευρά, οι Νεοσμυρνιώτες «θωράκισαν» την άμυνά του και ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Τρεις φορές έφτασαν κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, αλλά ο Αμπάρης απέκρουσε τα σουτ των Γουνδουλάκη (21, 34) και Σέπαρντ (27). Το ημίχρονο έληξε με τον «γηραιό» να αγγίζει το 1-0, όταν ο Σμίλιανιτς παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, καθώς προσπαθώντας να διώξει την μπάλα, την έστειλε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βάνιακ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν τους διαδρόμους και ο Πανιώνιος να κρατήσει, σε πρώτη προτεραιότητα, το μηδέν στην άμυνα και να ψάξει το γκολ.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που αξιοποίησαν την εδαφική υπεροχή και έφτασαν στο 1-0 στο 59, με κεφαλιά του Κατσαμπή μετά από εκτέλεση φάουλ του Επαλέ. Ο Ηρακλής έδειξε να κυριαρχεί και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 69, όταν το σουτ του Ερέρα βρήκε το δοκάρι του Βάνιακ.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Σνάουτσνερ, Δρούγας (89 Μουράτι), Κατσιαμπής, Σεγκιρί, Πουρσανίδης, Πρίττας, Π. Καπετάνος, Ερέρα (85 Λαβάλ), Επαλέ, Λαγός

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βάνιακ, Μαγκντί, Ναλιτζής (85 Οραβετς), Σέπαρντ, Μάκος, Σμίλιανιτς, Λάνγκερ, Γουνδουλάκης, Φερνάντες (60 Μπρέσκα), Εξουζίδης (79 Μήτρου), Λαζαρίδης.

Λάρισα-Ιωνικός 0-0

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο Αλκαζάρ η Λάρισα με τον Ιωνικό (0-0)… Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο στο ενεργητικό τους, με τους φιλοξενούμενους να είναι απειλητικοί στο πρώτο 45λεπτο και τη Λάρισα να αγγίζει το γκολ στο δεύτερο. Από το 68 η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, μετά την αποβολή του Μελαμπιανάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι μάχες στο κέντρο του γηπέδου σημάδεψαν το πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου έλειψαν οι αξιόλογες φάσεις, με εξαίρεση ίσως το σουτ του Κωνσταντινίδη στο 15 που έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτσόλης, και η απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Αλωνεύτη στο 35 που έφυγε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ιωνικού.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία ευκαιρία για τις δύο ομάδες, με τον Κυπαρίσση να σουτάρει άουτ από καλή θέση και τον Περόνε να στέλνει έξω την μπάλα με κοντινή κεφαλιά. Στο 60 ο Ιωνικός πλησίασε το γκολ, όταν μετά από συνδυασμό των Μακόρ και Περόνε, ο Κοτσόλης απέκρουσε το σουτ του τελευταίου. Στο 62 ο Μπεκιάι κράτησε το μηδέν για τον Ιωνικό, αποκρούοντας το σουτ του Σέρμπαν.

Έξι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 68 ο Μελαμπιανάκης αποβλήθηκε και η Λάρισα εγκαταστάθηκε μόνιμα στα καρέ του Ιωνικού. Οι γηπεδούχοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με πιο χαρακτηριστική τη φάση του 78ου λεπτού, όταν μετά από σέντρα του Καλαντζή, ο Κυπαρίσσης βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή του Ιωνικού, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπεκιάι, παραμένοντας έτσι το 0-0 μέχρι το τέλος.

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Τσιάτσιος (46 Καλαντζής), Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Μπαχράμης, Κατσιαρός, Διγκόζης, Βέλα Τζούνιορ, Αλωνεύτης, Σέρμπαν, Κυπαρίσσης

ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Πουλόπουλος, Ουκάρ, Κινγκ, Μελαμπιανάκης, Γκούτμαν (46 Τσιμπλίδης), Βουρεξάκης, Ντα Κόστα, Κωνσταντινίδης, Μακόρ, Περόνε (73 Οφρυδόπουλος)

Καλλιθέα-Ατρόμητος 2-3

Αν και προηγήθηκε 2-0, η Καλλιθέα δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη επί του Ατρομήτου. Η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε στο Ελ Πάσο την απόλυτη ανατροπή, αφού επικράτησε 3-2, με τους γηπεδούχους από το 60 να αγωνίζονται με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σιλά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο, με την Καλλιθέα να φτάνει στην επίτευξη δύο τερμάτων σε διάστημα μικρότερο των 10 λεπτών. Στο 37ο λεπτό, ο Πέτκοβιτς βρήκε τον Κουλακιώτη που με κεφαλιά έδωσε την μπάλα στον Βενέτη, ο οποίος βρισκόταν μέσα στην περιοχή.

Ο τελευταίος κατάφερε με ωραίο πλασέ καθώς ήταν αμαρκάριστος, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ατρομήτου, κάνοντας το 1-0. Στις καθυστερήσεις του ημίχρονου, οι Ντάγκας και Γεωργίου δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν κάνοντας λάθος και έδωσαν την ευκαιρία στον Σιλά να κερδίσει την μπάλα και να δώσει ωραία πάσα στον Λαζανά, που με ωραίο πλασέ κατάφερε να κάνει το 2-0.

Η αλλαγή του Παράσχου στο ημίχρονο, περνώντας τον Ντοέ στη θέση του Δήμου, αποδείχθηκε «χρυσή», αφού ο Λιβεριανός επιθετικός δύο λεπτά μετά την έναρξη του β` ημιχρόνου με σουτ μείωσε για τον Ατρόμητο, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς του Ελ Πάσο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν γρήγορα και ένα λεπτό αργότερα βρέθηκαν… δύο ανάσες από την επίτευξη τρίτου τέρματος.

Αρχικά, ο Λαζανάς με κεφαλιά σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μιχαηλίδη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τελκίνσκι με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να τραντάξει την οριζόντια δοκό. Και επειδή η μπάλα… τιμωρεί, στο 55` ο Κούτσης ανετράπη από τον Τσιώλη στην περιοχή και ο διαιτητής Νικολαΐδης κατελόγισε την εσχάτη των ποινών.

Ο Ζαχαρόπουλος δεν αστόχησε από τα 11 βήματα και έτσι ο Ατρόμητος έφερε το ματς «στα ίσα» (2-2). Και δεν έφτανε αυτό, αφού η Καλλιθέα στο 60`, υποχρεώθηκε να μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σιλά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δίνοντας έτσι αριθμητικό προβάδισμα στην ομάδα του Περιστερίου.

Στο 85ο λεπτό ο Ατρόμητος «άγγιξε» την απόλυτη ανατροπή, όμως την κεφαλιά του Ζαχαρόπουλου από κοντά έδιωξε με δεύτερη προσπάθεια σε κόρνερ ο Μπαρτζώκας. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ζαχαρόπουλος, το πέτυχε ο Ντοέ, ο οποίος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε όμορφα και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπαρτζώκα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Καρατζάς, Βενέτης, Κουλακιώτης, Τσιώλης, Πασάς (82 Βόκολος), Γιάντσεφ, Τελκίνσκι (89 Μπελεγρίνης), Πέτκοβιτς, Λαζανάς, Σιλά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Γεωργίου, Ντάγκας, Δήμος (46 Ντοέ), Ραγκουέλ, Γελαδάρης, Σωτήρχος, Κούτσης, Κορακάκης, Καραδήμος (4 Κατεμής), Ζαχαρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
Cookies