Σκέψεις για μεταφορά της λυματολάσπης της Ψυττάλειας στον νέο ΧΥΤΑ της Φυλής
Τροποποίηση του σχεδιασμού για τα απορρίματα μελετούν οι αρμόδιες Αρχές, βάσει του οποίου απορρίματα και λυματολάσπη θα μεταφερθούν στον νέο ΧΥΤΑ που δημιουργείται στη Φυλή. Εκεί θα φτάνουν 1,5 εκατ. τόνοι σπουπιδιών και 230 χιλιάδες τόνοι λάσπης.
30
Τροποποίηση του σχεδιασμού για τα απορρίματα μελετούν οι αρμόδιες Αρχές, βάσει του οποίου απορρίματα και λυματολάσπη θα μεταφερθούν στον νέο ΧΥΤΑ που θα κατασκευαστεί στη Φυλή. Εκεί θα φτάνουν 1,5 εκατ. τόνοι σπουπιδιών και 230 χιλιάδες τόνοι λάσπης.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Παρασκευής, στο πλαίσιο της τροποποίησης του σχεδιασμού για τα απορρίμματα θα εξεταστούν και πάλι όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό της καύσης των σκουπιδιών.
Στις κυβερνητικές προθέσεις είναι να φτάνουν κάθε χρόνο στον νέο ΧΥΤΑ περίπου 230.000 τόνοι λυματολάσπης αλλά και 1.500.000 τόνοι σκουπιδιών.
Την αντίδρασή του εξέφρασε ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Α.Αρκουδιάρης: «Παρ ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για ελάφρυνση της Δυτικής Αττικής, που τόσα χρόνια εξυπηρετεί όλο το Λεκανοπέδιο, τώρα ετοιμάζονται να αυξήσουν τις ποσότητες που θα πηγαίνουν στη Φυλή».
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι από τους 825.000 τόνους σκουπιδιών που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός για τον ΧΥΤΑ Φυλής, σταδιακά η ποσότητα ανέβηκε στους 1.079.500 τόνους και έφτασε στους 1.500.000 τόνους ετησίως.
Αντιθέτως, οι ποσότητες σκουπιδιών που θα πηγαίνουν στους δύο νέους ΧΥΤΑ της Ανατολικής Αττικής- Γραμματικό και Κερατέα- παραμένουν σταθερές και υπολογίζονται σε 127.500 τόνους τον χρόνο για κάθε χώρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442