Επιφυλάξεις ΣΕΠΕ για το κυβερνητικό πρόγραμμα «φθηνού Internet» στους φοιτητές
Τις επιφυλάξεις του για τη μέθοδο υλοποίησης μέσω του κρατικού μηχανισμού που προτείνεται για το πρόγραμμα παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών με μειωμένο κόστος για τους φοιτητές, «Δίοδος», εκφράζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
27
Τις επιφυλάξεις του για τη μέθοδο υλοποίησης μέσω του κρατικού μηχανισμού που προτείνεται για το πρόγραμμα παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών με μειωμένο κόστος για τους φοιτητές, «Δίοδος», εκφράζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από το τέλος, από πλευράς διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ευρώπη των 25, καθώς και το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος πρόσβασης στο Διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες, οφείλεται μεταξύ άλλων στη μη υγιή λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, επισημαίνει ο Σύνδεσμος.
Ο ΣΕΠΕ τονίζει ότι η καθυστέρηση της απελευθέρωσης του τοπικού βρόχου, τα εμπόδια στην ανάπτυξη εναλλακτικών δικτύων και η μη αποτελεσματική εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου, έχουν «παγώσει» κάθε επενδυτική προσπάθεια και έχουν στερήσει από τους τελικούς χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε πρωτοποριακές, ποιοτικές και προ πάντων οικονομικά προσιτές ευρυζωνικές υπηρεσίες, που θα τους καθιστούσαν ισότιμους πολίτες της ΕΕ και «όχι τους ουραγούς που είναι σήμερα».
«Ο σκοπός διάδοσης του Internet είναι υψηλός και κάθε ανιδιοτελής προσπάθεια που γίνεται για την επίτευξή του μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Ωστόσο, η μέθοδος υλοποίησης μέσω του κρατικού μηχανισμού που προτείνεται για το Δίοδος, μας βρίσκει διαμετρικά αντίθετους» δηλώνει ο ΣΕΠΕ.
Όπως διευκρινίζει, οι απόπειρες χρήσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων και φορέων που λειτουργούν υπό κρατικό έλεγχο για την παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης στη συγκεκριμένη περίπτωση προς φοιτητές, λύνουν βραχυπρόθεσμα κάποια από τα προβλήματα, καταστρέφουν ωστόσο μακροπρόθεσμα κάθε προοπτική ανάπτυξης, καθώς συρρικνώνουν τον ανταγωνισμό, στρεβλώνουν την αγορά και ζημιώνουν τελικά τόσο τον τελικό χρήστη όσο και την εθνική οικονομία γενικότερα.
«Πέρα από το σεβασμό στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην περίπτωση της παροχής ευρυζωνικής πρόσβασης στους φοιτητές -και όχι μόνο- είναι επιτακτική ανάγκη που καθίσταται ουσιαστικά μονόδρομος για τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας στην αγορά που θα τονώσει τις επενδύσεις αλλά και θα μεγιστοποιήσει την ανάπτυξη συνολικά» τονίζει ο Σύνδεσμος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Κατέρρευσε μπαλκόνι σε χωριό – Μεγάλη αναστάτωση
- Η απάντηση της Μπαντόσα στη δήλωση του Τσιτσιπά για τις σχέσεις (vid, pics)
- Η Ζεντάγια και ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ένα ζευγάρι βγαλμένο από την κόλαση
- «Η δεδηλωμένη της κυβέρνησης στηρίζεται σε υπόδικους, εκλογές τώρα», λέει η αντιπολίτευση
- Κόρινθος: Συνελήφθη και ο μηχανικός για την κατάρρευση μπαλκονιού που σκότωσε 43χρονη – Άφαντη η ιδιοκτήτρια
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη προκάλεσε τροχαίο και επιχείρησε να την καλύψει ο συνοδηγός
- Ο μοναχικός δρόμος του Τσιτσιπά: Όταν το τένις γίνεται εσωτερική μάχη
- Άννα Βίσση: Τέλος εποχής στο Hotel Ερμού – Πότε θα γίνει η συναυλία στο ΟΑΚΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442