Εκατόμβη από συντριβή αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή της Τεχεράνης
Πανικός την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Τεχεράνης όταν αεροσκάφος C-130 με 94 επιβαίνοντες συνετρίβη επάνω σε δεκαόροφο κτίριο με 250 ενοίκους. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, που ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης, οι νεκροί ανέρχονται σε 110.
51
Πανικός την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Τεχεράνης όταν στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 με 94 επιβαίνοντες -84 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα- συνετρίβη επάνω σε δεκαόροφο κτίριο με 250 ενοίκους.
Τα ιρανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι το αεροσκάφος αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα λίγο μετά την απογείωσή του με προορισμό το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς. Στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ συνετρίβη επάνω σε δεκαόροφο κτίριο στην κοντινή πυκνοκατοικημένη περιοχή Γιαφταμπάντ.
Η δεκαόροφη πολυκατοικία τυλίχθηκε στις φλόγες και στην περιοχή έσπευσαν σωστικά συνεργεία. Ο δήμαρχος και η αστυνομική διεύθυνση της ιρανικής πρωτεύουσας δήλωσαν πως ουδείς εκ των επιβαινόντων του αεροσκάφους επέζησε, ενώ το ραδιόφωνο της Τεχεράνης μετέδωσε πως υπάρχουν 34 νεκροί και 90 τραυματίες μεταξύ των ενοίκων της πολυκατοικίας.
Μεταξύ των επιβατών του μεταγωγικού αεροσκάφους υπήρχαν δεκάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί της ιρανικής τηλεόρασης, οι οποίοι μετέβαιναν στο νότιο Ιράν για να καλύψουν μία μεγάλη στρατιωτική άσκηση.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, οι νεκροί ανέρχοντα σε 110.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Χανταϊός: Μία Γαλλίδα το νέο κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο Hondius – Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός των επιβατών
- Παιδιά στη Βρετανία φορούν μούσια για να παρακάμψουν τους ελέγχους ηλικίας στα social media
- Τύμβος Καστά: Ο μεγαλύτερος ταφικός τύμβος στη Μακεδονία θα είναι επισκέψιμος από το 2028
- «Η Γαλατασαράι δίνει 35 εκατ. ευρώ για τον Καρέτσα» (pic)
- Ενάμιση κατώτατο μισθό θα πρέπει να δαπανήσει κάποιος για ενοίκιο στην Αθήνα – Το κόστος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
- Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του ξύλινου παταριού στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης
- Χωροταξικό τουρισμού: Δείτε τι αλλάζει σε νησιά και Airbnb
- Τέλος ο Πέριν από τον Ολυμπιακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442