30

Την αναστολή λειτουργίας της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» αποφάσισε ο γραμματέας της Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο ίδιος δήλωσε ότι μετά τα γεγονότα της 18ης Νοεμβρίου, προχωρά στη διάλυσή της, προκειμένου να αποφεύγονται τα επεισόδια εις βάρος των μελών της.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια έγιναν την επομένη της επετείου του Πολυτεχνείου έξω από τα γραφεία της οργάνωσης, στην οδό Σολωμού. Εκεί συγκρούστηκαν αναρχικοί και μέλη της «Χρυσής Αυγής», ενώ η Αστυνομία συνέλαβε δύο αναρχικούς, οι οποίοι είχαν τραυματιστεί από κυνηγετική καραμπίνα.

Πάντως, όπως σημειώνεται και στο ρεπορτάζ των Νέων της Πέμπτης, το σχετικό… κενό θα καλύπτει πλέον η Πατριωτική Συμμαχία, η οποία έχει όλα τα στοιχεία ακροδεξιού πολιτικού κόμματος.

Η «Χρυσή Αυγή» ιδρύθηκε το 1993. Τελευταία «εμφάνιση» της οργάνωσης έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Τον Ιούνιο του 1998, μέλη της οργάνωσης με επικεφαλής τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο -γνωστό ως «Περίανδρο»- επιτέθηκαν σε ομάδα φοιτητών έξω από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων και τραυμάτισαν σοβαρά τον Δημήτρη Κουσουρή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ