Επιτάχυνση ανάπτυξης στην ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο – Στο 2,4% ο πληθωρισμός
Αύξηση 0,6% σημείωσε στο τρίτο τρίμηνο το ΑΕΠ της ευρωζώνης, έναντι αύξησης 0,4% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat. Σε ετήσια βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης άγγιξε το 1,6%.
27
Αύξηση 0,6% σημείωσε στο τρίτο τρίμηνο το ΑΕΠ της ευρωζώνης, έναντι αύξησης 0,4% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat.
Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2004, η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 1,6%.
Στο τρίτο τρίμηνο, οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 0,3% έναντι αύξησης 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι επενδύσεις ενισχύθηκαν κατά 1,6% έναντι ανόδου 0,8%.
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,4% έναντι ενίσχυσης κατά 2,2% στο δεύτερο τρίμηνο και οι εισαγωγές κατά 2,8% από 2,6%.
O πληθωρισμός υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, το Νοέμβριο, στο 2,4% από 2,5% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε ότι οι καταναλωτές ανησυχούν για το μέλλον, καθώς ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητος το Νοέμβριο.
«Προφανώς, οι καταναλωτές παραμένουν σε αβεβαιότητα για την προοπτική των οικονομικών τους και την προοπτική της οικονομίας εν γένει, γεγονός που δείχνει πως τα νοικοκυριά δεν θα δώσουν ώθηση στην οικονομία βραχυπρόθεσμα» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας – Μάχη για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
- ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0: Εύκολη νίκη με σόου και αποκάλυψη τον 19χρονο Χατσίδη
- Λούβρο: Νέα πλάνα από το «κόλπο του αιώνα» αποκαλύπτουν πώς έγινε η ληστεία
- Καρέ καρέ η διάσωση των ορειβατών που τραυματίστηκαν σε δύσβατο σημείο στον Ταΰγετο
- Μερτς: «Οι απειλές για δασμούς υπονομεύουν τις διατλαντικές σχέσεις»
- LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός