Υπέρ ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους τάσσεται το νέο κόμμα του Σαρόν
Υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου και αποστρατιωτικοποιημένου παλαιστινιακού κράτους τάσσεται το Καντίμα, το νέο κόμμα του Σαρόν, όπως προκύπτει από τις βασικές αρχές του που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα. Προϋπόθεση η μη συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις.
38
Υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου και αποστρατιωτικοποιημένου παλαιστινιακού κράτους τάσσεται το Καντίμα (Εμπρός), το νέο κόμμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, όπως προκύπτει από τις βασικές αρχές του που, εν όψει των πρόωρων γενικών εκλογών της 28ης Μαρτίου 2006, δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην απερχόμενη κυβέρνηση Τζίπι Λίβνι, στέλεχος του Καντίμα, δημοσιοποίησε ορισμένες από τις αρχές του κόμματος, αλλά όχι ολόκληρο το πολιτικό πρόγραμμα. Για το παλαιστινιακό ανεξάρτητο κράτος αναφέρονται οι χαρακτηρισμοί «αποστρατιωτικοποιημένο» και ζητείται ρητά «το παλαιστινιακό κράτος να μην εμπλέκεται σε τρομοκρατικές πράξεις».
Όσον αφορά στο τελικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ, επαναβεβαιώνεται ο ισραηλινός έλεγχος σε όλη την πόλη, δηλαδή και την ανατολική Ιερουσαλήμ, που προσαρτήθηκε μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του Ιουνίου του 1967. Επαναβεβαιώνεται και ο έλεγχος του Ισραήλ στους οικισμούς στη Δυτική Όχθη, όπου ζουν σήμερα 240.000 Ισραηλινοί έποικοι.
Επισημαίνεται ακόμη ότι η ισραηλινή αποχώρηση τον Αύγουστο από την Λωρίδα της Γάζας έδωσε ώθηση στην πολιτική διαδικασία, που προέβλεψε ο ειρηνευτικός Οδικός Χάρτης του κουαρτέτου (ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ, Ρωσία). Για το ίδιο το Ισραήλ αναφέρεται ότι «είναι η εθνική εστία του εβραϊκού λαού» και ότι «οι Εβραίοι θα πρέπει πάντοτε να πλειοψηφούν στα όρια του Ισραήλ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
- Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Ποιος είναι ο φορ που θέλει η Λιόν για τη θέση του Γιάρεμτσουκ (vid)
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442