Νέες επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ για την επιβολή ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές
«Ασυνάρτητους και αναξιόπιστους» χαρακτήρισε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της επιβολής ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, ο αρμόδιος συντονιστής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σπηλιόπουλος, στην εισήγηση του κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου.
71
«Ασυνάρτητους και αναξιόπιστους» χαρακτήρισε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της επιβολής ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, ο αρμόδιος συντονιστής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σπηλιόπουλος, στην εισήγηση του κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου.
Ο κ. Σπηλιόπουλος τόνισε ότι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης θα διευκολυνθούν και θα ενταθούν σε ακραίο βαθμό τα φαινόμενα συναλλαγής και διαφθοράς στις πολεοδομίες από εκείνους που θα επιδιώξουν την έκδοση των αδειών τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2005 και από τους υπαλλήλους εκείνους που θα σπεύσουν να εκμεταλλευθούν αυτήν την ανάγκη.
Παράλληλα, ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οποία καταλόγισε αδυναμία και έλλειψη αποφασιστικότητας να καταθέσει και να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την έκδοση των οικοδομικών αδειών.
Σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα στις οικοδομές, ο κ. Σπηλιόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση στην ουσία αντικαθιστά το φόρο μεταβίβασης με το τέλος συναλλαγής και το φόρο αυτόματου υπερτιμήματος, στα οποία θα προσθέσει ΦΠΑ 19%.
«Όλα αυτά τα μέτρα» τόνισε, «θα επιβαρύνουν σημαντικά την οικοδομή». Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του περιελάμβανε μεν την επιβολή ΦΠΑ, ταυτόχρονα όμως με την κατάργηση όλων των άλλων φόρων και επιβαρύνσεων στην οικοδομή.
«Η μεγάλη επιβάρυνση στην οικοδομή» ανέφερε, «θα επέλθει με τις μεγάλες αυξήσεις, περίπου 80%, που θα επιβληθούν στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων».
Ακόμη, ο κ. Σπηλιόπουλος υποστήριξε ότι συνολικά η φορολογική επιβάρυνση στην οικοδομή θα είναι πολύ μεγάλη και θα δημιουργήσει προβλήματα σε έναν πολύ παραγωγικό και αναπτυξιακό κλάδο της οικονομίας, προσθέτοντας ότι, με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, περίπου το 50% των Ελλήνων θα επιβαρυνθεί με το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά στην Εύβοια
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο που δίνει στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442