Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
weather-icon 22o
Με κίνητρο το UEFA ο Ολυμπιακός στο παγωμένο Τροντχάιμ

Με κίνητρο το UEFA ο Ολυμπιακός στο παγωμένο Τροντχάιμ

Τις μαθηματικές ελπίδες που του δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο UEFA θέλει να εξαντλήσει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα είπε ο Τροντ Σόλιντ. Η αναμέτρηση στο παγωμένο Τροντχάιμ με τη Ρόζενμποργκ είναι μονόδρομος για τους «ερυθρόλευκους», που έχουν απουσίες...

26

Στη Νορβηγία βρίσκεται ο Ολυμπιακός, εν όψει της αναμέτρησης της Τετάρτης με τη Ρόζενμποργκ, για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να κυνηγήσουν αυτό που δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν εννέα χρόνια τώρα στη διοργάνωση, δηλαδή την εκτός έδρας νίκη, αν θέλουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται φέτος στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Το πρόβλημα για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι ότι θα αγωνιστούν με αρκετές απουσίες. Πρώτη αυτή του αρχηγού Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα, καθώς δεν έχει ξεπρηστεί το πόδι του. Από εκεί και πέρα, Κωνσταντίνου και Καψής συμπληρώουν το «τρίγωνο» των απουσιών. Αντίθετα, ο Γεωργάτος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και η εκτίμηση είναι ότι θα προλάβει να είναι έτοιμος μέχρι την Τετάρτη.

Στο Τροντχάιμ οι καιρικές συνθήκες είναι… πολικές, με τη θερμοκρασία να έχει πάρει την κατιούσα και να αγγίζει τους 0 βαθμούς. Όμως δεν έχει χιονίσει και η πρόεβλεψη είναι ότι μεθαύριο θα έχουν καλυτερέψει τα πράγματα.

Η αποστολή του Ολυμπιακού «πέταξε» για τη Νορβηγία το μεσημέρι της Δευτέρας και λίγο πριν από την αναχώρηση ο Τροντ Σόλιντ δήλωσε: «Το Κύπελλο UEFA αποτελεί κίνητρο για μας. Όσο έχουμε μαθηματικές ελπίδες θα το παλέψουμε. Αυτό το ματς δεν έχει καμιά σχέση με εκείνο εναντίον του Ατρόμητου. Η Ρόζενμποργκ θα προσπαθήσει να παίξει ανοικτά και θα έχουμε χώρο να επιτεθούμε. Θα υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και από τις δύο ομάδες. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για τον αντικαταστάτη του Τζόρτζεβιτς. Μια ομάδα δεν εξαρτάται από έναν παίκτη. Είμαι σίγουρος ότι ο αντικαταστάτης του θα είναι εξίσου καλός».

Πριν από την αναχώρηση, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν στου Ρέντη. Ο Γεωργάτος ακολούθησε πρόγραμμα με τρέξιμο. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Τζόρτζεβιτς, ενώ συνέχισαν το πρόγραμμά τους οι Κωνσταντίνου και Ταραλίδης. Ο Καψής εξετάστηκε σήμερα από τον Λάκη Νικολάου και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Στην αποστολή μετέχουν 20 ποδοσφαιριστές, που είναι οι: Νικοπολίδης, Γιάννου, Ανατολάκης, Μπαμπανγκίντα, Μπουλούτ, Ντ΄Ακόλ, Ντάνι, Γεωργάτος, Χοβανισιάν, Καφές, Κωστούλας, Μάριτς, Μαυρογενίδης, Οκκάς, Πάντος, Ριβάλντο, Σούρερ, Στολτίδης, Τουρέ, Βάλλας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
Cookies