Θύμα των ταραχών στη Γαλλία η δημοτικότητα του Σιράκ
Η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Ζακ Σιράκ έχει πληγεί μετά τα τελευταία επεισόδια με τους μετανάστες, αλλά οι περισσότεροι Γάλλοι είναι ικανοποιημένοι με τον πρωθυπουργό Ντομινίκ ντε Βιλπέν, δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο.
36
Η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Ζακ Σιράκ έχει πληγεί μετά τα τελευταία επεισόδια,τα χειρότερα τα τελευταία 40 χρόνια, αλλά οι περισσότεροι Γάλλοι είναι ικανοποιημένοι με τον πρωθυπουργό Ντομινίκ ντε Βιλπέν, δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο.
Ο 72χρονος πρόεδρος επικρίθηκε επειδή τήρησε σιγή για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την εξέγερση των μεταναστών, που διήρκεσε περίπου τρεις εβδομάδες.
Μόνο το 35% των Γάλλων που ρωτήθηκαν δήλωσε ικανοποιημένο με τον πρόεδρο Σιράκ, ενώ τον περασμένο μήνα το ποσοστό αυτό ήταν 38%. Την ίδια ώρα το ποσοστό των Γάλλων που δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον πρωθυπουργό Ντε Βιλπέν, πιθανό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2007, ανέβηκε στο 53% από 48% τον Οκτώβριο.
Η δημοσκόπηση της IFOP για την Journal du Dimanche έγινε μεταξύ 1.859 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών και στο διάστημα από 9 έως 18 Νοεμβρίου.
Ο Σιράκ, σχολιάζει το Reuters, φαίνεται να μην έχει κανένα περιθώριο να κερδίσει τρίτη νίκη στις πρεδρικές του 2007, έπειτα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα και μετά την ήττα του στο γαλλικό δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Ο στενός του σύμμαχος Ντε Βιλπέν, 52 ετών, κάλυψε το κενό στα επεισόδια και είχε την πρωτοβουλία για τα έκτακτα μέτρα που επέτρεψαν στις τοπικές αρχές να επιβάλλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.
Εξήγγειλε επίσης μέτρα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επανέφερε κονδύλια για τα φτωχά προάστια και κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των νέων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442