Τα αναψυκτικά τύπου cola σχετίζονται με την υπέρταση στις γυναίκες
Σικάγο: Οι γυναίκες δεν εκδηλώνουν υπέρταση συνέπεια της κατανάλωσης καφέ, αλλά διαπιστώνεται σχέση μεταξύ υπέρτασης και κατανάλωσης αναψυκτικών τύπου cola, που μπορεί να μην έχει καμιά σχέση με την καφεΐνη, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Medical Association.
Σικάγο: Οι γυναίκες δεν εκδηλώνουν υπέρταση συνέπεια της κατανάλωσης καφέ, αλλά διαπιστώνεται σχέση μεταξύ υπέρτασης και κατανάλωσης αναψυκτικών τύπου cola, που μπορεί να μην έχει καμιά σχέση με την καφεΐνη, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Medical Association.
Ερευνητική ομάδα του Νοσοκομείου Brigham and Women της Βοστόνης και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ με επικεφαλής τον Δρ Wolfgang Winkelmayer δεν διαπίστωσε καμιά σχέση μεταξύ της κατά συνήθεια κατανάλωσης καφέ και της υπέρτασης από την ανάλυση δεδομένων που αφορούσαν 33.077 περιπτώσεις υπέρτασης μεταξύ 155.594 γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη Nurses Health Study, σε διάστημα 12 ετών.
Ωστόσο προέκυψε σχέση μεταξύ υπέρτασης και κατανάλωσης καφεϊνούχων αναψυκτικών τύπου cola, ανεξαρτήτως αν τα αναψυκτικά ήταν διαίτης ή όχι.
«Εικάζουμε ότι δεν είναι η καφεΐνη αλλά κάποιο άλλο συστατικό που περιέχεται στα συγκεκριμένα αναψυκτικά και ευθύνεται για τον αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης», εξηγούν οι επιστήμονες.
health.in.gr
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442