Πάνω από τις 3.400 μονάδες το Χρηματιστήριο με «οδηγό» τις τράπεζες
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με το γενικό δείκτη να επανέρχεται στα επίπεδα άνω των 3.400 μονάδων, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,76% στις 3.417,28 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 72,3 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank σημειώνει άνοδο 3,25% στα 27,30 ευρώ, καθώς τα κέρδη εννεαμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η Deutsche Bank προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή της Eurobank στα 29 από 27 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση «hold».
Κέρδη σημειώνουν επίσης, μεταξύ άλλων, η Εθνική (+1,16% στα 33,26 ευρώ), η Alpha (+2,31% στα 24,82 ευρώ), η Εμπορική (+1,06% στα 24,86 ευρώ) και η Αγροτική (+0,40% στα 5,02 ευρώ).
«Υπάρχει εισροή κεφαλαίων στις τράπεζες με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι και οι άλλες μεγάλες τράπεζες μπορεί να ανακοινώσουν κέρδη υψηλότερα των αναμενόμενων» είπε στο Reuters ο αναλυτής της Proton Xρηματιστηριακή, Ηλίας Λάζαρης.
Aμετάβλητη στα 3,06 ευρώ η μετοχή της Chipita, μετά από διάψευση δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ο όμιλος βρίσκεται σε συνομιλίες με την Δέλτα Συμμετοχών εξετάζοντας το ενδεχόμενο συγχώνευσης.
O FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,98%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 0,88% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,60%.
Στο σύνολο των μετοχών, 152 ενισχύονται, 56 υποχωρούν και 184 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442