Επανέρχεται το μέτρο ποινικοποίησης της έκδοσης εικονικών τιμολογίων
Επανέρχεται, έστω και καθυστερημένα, η ποινικοποίηση της αποδοχής πλαστών και εικονικών τιμολογίων αγορών αγαθών και υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις. Το μέτρο επανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
88
Επανέρχεται, έστω και καθυστερημένα, η ποινικοποίηση της αποδοχής πλαστών και εικονικών τιμολογίων αγορών αγαθών και υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις.
Το μέτρο -όπως επισημαίνει «Το Βήμα»- ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, έπειτα από ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΠαΣοΚ Ν.Χριστοδουλάκη.
Στην ερώτησή του αναφέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να ανακόψει τη ραγδαία πτώση των εισπράξεων του ΦΠΑ, αποφάσισε με μεγάλη καθυστέρηση να επαναφέρει την ποινικοποίηση για τις επιχειρήσεις που αποδέχονται πλαστά και εικονικά τιμολόγια αγορών αγαθών και υπηρεσιών.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2002 είχε ποινικοποιήσει τη λήψη εικονικών τιμολογίων ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις, ενέργεια η οποία περιόρισε τη φοροδιαφυγή και εκτίναξε τους ρυθμούς αύξησης των εσόδων στο 13%.
Η κυβέρνηση της ΝΔ το καλοκαίρι του 2004 στο πλαίσιο της προσπάθειας φορολογικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων κατήργησε ουσιαστικά την ποινικοποίηση για λήπτες εικονικών και ψευδών τιμολογίων και η αγορά γέμισε με τιμολόγια εικονικού ΦΠΑ, που αποτελεί το κυριότερο εργαλείο φοροκλοπής από τις επιχειρήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιες χώρες της ΕΕ επενδύουν περισσότερο στην προσιτή στέγαση; Η Ελλάδα για άλλη μια φορά στον πάτο
- Νεότερη απόφαση για αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
- Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη: Φάγατε μεγάλη ήττα από τον λαό και δεν θα είναι η τελευταία
- Ιδού πόσες ώρες videogames την εβδομάδα βλάπτουν την υγεία
- Κολυδάς: Η προειδοποίηση εν μέσω επέλασης της κακοκαιρίας για το «ζήτημα ποιότητας πρόγνωσης»
- Marseaux – Εύη Δρούτσα: Η κόντρα για τη Eurovision καλά κρατεί – Πινγκ πονγκ οι απαντήσεις