Η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε σε παπαγάλο στη Βρετανία
Παπαγάλος στη Βρετανία, ο οποίος βρέθηκε νεκρός ενώ βρισκόταν σε καραντίνα, εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στη γρίπη των πτηνών. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στη Βρετανία από το 1992, ωστόσο, οι Αρχές είναι καθησυχαστικές επειδή ο παπαγάλος ήταν σε καραντίνα.
53
Παπαγάλος στη Βρετανία, ο οποίος βρέθηκε νεκρός ενώ βρισκόταν σε καραντίνα, εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στη γρίπη των πτηνών. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στη Βρετανία από το 1992, ωστόσο, οι Αρχές είναι καθησυχαστικές επειδή ο παπαγάλος ήταν σε καραντίνα.
Όπως μετέδωσε το BBC, από τις αναλύσεις που διενεργήθηκαν εντοπίστηκε το στέλεχος Η5, ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστό εάν υπήρχε και το επικίνδυνο για τον άνθρωπο στέλεχος Η5Ν1. Για το λόγο αυτό, οι εξετάσεις συνεχίζονται.
Ο παπαγάλος είχε εισαχθεί από τη Σουρινάμ της Νοτίου Αμερικής, μαζί με ακόμη 147 πτηνά, και όλα μαζί βρίσκονταν σε καραντίνα, όπως ορίζουν οι κανονισμοί στη Βρετανία. Μαζί με τα 148 πτηνά από τη Νότιο Αμερική, στην καραντίνα βρίσκονταν ακόμη 216 πτηνά από την Ταϊβάν.
Η επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Βρετανίας Ντέμπι Ρέινολντς δήλωσε: «Το επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν επηρεάζει το επίσημο καθεστώς μη ύπαρξης γρίπης των πτηνών στη Βρετανία, επειδή η νόσος εντοπίστηκε σε πτηνά ενώ βρίσκονταν σε καραντίνα».
«Είχαμε και στο παρελθόν παρόμοια περιστατικά, όταν εντοπίστηκε η νόσος, αλλά περιορίστηκε ως αποτέλεσμα των κανονισμών για την καραντίνα» σημείωσε η ίδια.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι στους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τα πτηνά στην καραντίνα θα χορηγηθούν προληπτικά αντι-ιικά φάρμακα.
Την ίδια ώρα, απαγορεύτηκαν οι εισαγωγές πουλερικών από την Κροατία, μετά τον εντοπισμό της νόσου σε έξι κύκνους στην Κροατία. Η Κροατία ανακοίνωσε ότι εντόπισε το στέλεχος Η5, ωστόσο οι εξετάσεις συνεχίζονται.
Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Reuters, η Κίνα προσανατολίζεται στο κλείσιμο των συνόρων της εφόσον εντοπιστεί έστω και μία περίπτωση μετάδοσης της γρίπης των πτηνών από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως μετέδωσε εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ.
Ο υφυπουργός Υγείας της Κίνας φέρεται να δήλωσε ότι πρώτη προτεραιότητα του Πεκίνου στη μάχη κατά της νόσου είναι να σώσει ζωές, έστω και αν αυτό δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην οικονομία της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκύλος μόνος στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι: Αρκούν 10 λεπτά για να απειληθεί η ζωή του
- Άργος: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που «προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο» – Νοσηλεύεται στην Αττική
- Παναθηναϊκός: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ μετά τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Γιαμπουσέλε
- Μύκονος: Κώστας Σλούκας, Jan Vesely και Bryant Dunston απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές στο νησί
- Ιταλία: Η Βαρένα βάζει πρόστιμα στα… μαγιό ως απάντηση στον υπερτουρισμό – Έως 200 ευρώ στους παραβάτες
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442