30

Ενστάσεις στις τάξεις της ΝΔ και του ΣΥΝ με αφορμή τις υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές. Ο Ν.Κακλαμάνης επανέλαβε το ενδιαφέρον του για τον Δήμο Αθηναίων, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις για υποψηφιότητα Αρη Σπηλιωτόπουλου για την υπερνομαρχία. Κόντρα στον ΣΥΝ για τον Δήμο Αθηναίων.

Ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης δεν φαίνεται να συμφωνεί με την υποψηφιότητα του βουλευτή Β Αθηνών για την υπερνομαρχία: «Ανθρωποι σαν τον Σπηλιωτόπουλο ξεκινούν τώρα την πολιτική τους καριέρα και έχουν μεγάλο ορίζοντα να προσφέρουν» είπε.

Ωστόσο, η άποψη που επικρατεί στη Ρηγίλλης είναι ότι ο Αρης Σπληιωτόπουλος έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας απέναντι στη Φώφη Γεννηματά. Αυτό, άλλωστε, μαρτυρούν και οι πρώτες σχετικές δημοσκοπήσεις.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν ότι δεν αρκεί στη ΝΔ να κερδίσει τους τρεις μεγάλους δήμους: «Το 2002, ο χάρτης έγινε μπλε, το ΠΑΣOΚ όμως κατάφερε να ισοφαρίσει τις εντυπώσεις κερδίζοντας την υπερνομαρχία. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο» σημειώνουν.

Γκρίνια στον ΣΥΝ

Περισσότερα είναι τα προβλήματα στον Συνασπισμό. Η ανακοίνωση από τον Αλέκο Αλαβάνο της υποψηφιότητας του 30χρονου Αλέξη Τσίπρα ως υποψηφίου για τον Δήμο Αθηναίων, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Oι αντιδράσεις εστιάστηκαν στην αλλαγή στάσης του κ. Αλαβάνου, ο οποίος την περασμένη Ανοιξη είχε χαρακτηρίσει στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος «ενδιαφέρουσα» την υποψηφιότητα του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι θα την προωθήσει.

Σύμφωνα με το στέλεχος της ανανεωτικής πτέρυγας, η νέα πρόταση Αλαβάνου στερεί την Αριστερά από υποψήφιο με αναμφισβήτητη διεισδυτικότητα σε ψηφοφόρους τόσο του ΠΑΣOΚ όσο και της ΝΔ. Ένας τέτοιος υποψήφιος, εκτιμούν, είναι ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

Κριτική στην απόφαση του προέδρου του ΣΥΝ άσκησε και το στέλεχος της Παρέμβασης Μιχάλης Σαμπατακάκης λέγοντας πως για τον Δήμο Αθηναίων υπάρχει από καιρό μία καλή υποψηφιότητα, αυτή του Μ. Παπαγιαννάκη, έπειτα μάλιστα από πρόταση του κ. Αλαβάνου.

Αιχμές και στη δήλωση του στελέχους της Αριστερής Ανανέωσης, Σπύρου Λυκούδη: «O ΣΥΝ εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη γραμμή του συνεδρίου σε σχέση με τις συμμαχίες του δεν συζητεί τις πολιτικές του επιλογές, αλλά τις θέτει υπό την αδειοδότηση των συνεργαζόμενων στον ΣΥΡΙΖΑ.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ