71

Πολιτικός μηχανικός και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, ο 30χρονος Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως συγκεντρώνει, κατόπιν σχετικής πρότασης του Αλέκου Αλαβάνου, τις περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας με την υποστήριξη της Κουμουνδούρου.

Και αυτό γιατί, κατά τη συνεδρίασή της την Τρίτη, η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού τάχθηκε υπέρ της πρότασης του προέδρου του κόμματος να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για το Δήμο Αθηναίων. Εκτός των προαναφερθέντων στοιχείων, ο κ. Τσίπρας έχει επίσης διατελέσει γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση οι κ. Μαργαρίτης, Λυκούδης, Σαμπατακάκης και Χατζησωκράτης πρότειναν την υποψηφιότητα του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, αλλά από τη σχετική συζήτηση (καθώς δεν έγινε ψηφοφορία) προέκυψε ότι ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει την προτίμηση της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας.

Στελέχη του ΣΥΝ έλεγαν ότι δεν υπάρχει απόφαση για την υποψηφιότητα Τσίπρα, ωστόσο τόνιζαν ότι οι ενδείξεις είναι ισχυρές υπέρ του νεαρού μέλους της Πολιτικής Γραμματείας.

Η σχετική συζήτηση πάντως δεν έκλεισε, καθώς το θέμα πρόκειται να συζητηθεί από την οργάνωση Α Αθηνών του κόμματος, από τη δημοτική κίνηση του Συνασπισμού, αλλά και στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ