Κλείσιμο υποκαταστημάτων και πρόωρη συνταξιοδότηση στην Τράπεζα της Ελλάδος
Στο κλείσιμο πολλών από τα 27 υποκαταστήματα που διαθέτει σε επαρχιακές πόλεις η Τράπεζα της Ελλάδος, προτίθεται να προχωρήσει η διοίκηση της κεντρικής τράπεζας. O ρόλος των καταστημάτων αυτών έχει συρρικνωθεί δραματικά μετά την έλευση του ευρώ.
28
Στο κλείσιμο πολλών από τα 27 υποκαταστήματα που διαθέτει σε επαρχιακές πόλεις η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και των 67 πρακτορείων που λειτουργούν σήμερα στα δημόσια ταμεία του υπουργείου Οικονομικών, προτίθεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να προχωρήσει η διοίκηση της κεντρικής τράπεζας.
O ρόλος των καταστημάτων αυτών έχει συρρικνωθεί δραματικά, μετά την έλευση του ευρώ το 2002, και οι δραστηριότητές τους περιορίζονται μόνο στη φύλαξη και διανομή χαρτονομισμάτων και κερμάτων του ευρώ στις Εμπορικές Τράπεζες. Όπως αναφέρει Το Βήμα, η κίνηση αυτή κρίνεται αναγκαία από υψηλόβαθμα στελέχη, και όπως λένε χαρακτηριστικά «έχει μάλιστα καθυστερήσει».
Η κίνηση, που εύλογα προκαλεί την αγωνία των εργαζομένων στην τράπεζα, θα συνδυασθεί με την πρόωρη συνταξιοδότηση σημαντικού αριθμού προσωπικού και ένα σχέδιο εθελουσίας εξόδου και από τις κεντρικές υπηρεσίες της Τράπεζας, πολλές από τις οποίες έχουν μείνει άνευ αντικειμένου.
Σήμερα, στην τράπεζα εργάζονται 2.980 υπάλληλοι ενώ ως το τέλος του 2006 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν 450, οι οποίοι έπειτα από 32 χρόνια υπηρεσίας έχουν τεκμηριώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Με την αποχώρηση αυτή, ο συνολικός αριθμός του προσωπικού θα περιοριστεί περίπου στις 2.500 -αριθμός που κρίνεται από τη διοίκηση μεγάλος και εξετάζονται όλα τα περιθώρια για να μειωθεί σταδιακά ακόμη περισσότερο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (vid, pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442