Λάθος η ταύτιση της Original με παίκτες, λέει ο Μανωλάς-«Δεν υπάρχει υψηλή ποιότητα»
Την άποψή ότι είναι λάθος η Original να ταυτίζεται με παίκτες εξέφρασε ο Στέλιος Μανωλάς. Χαρακτήρισε λάθος την ενέργεια Νικολαΐδη να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των «άτακτων» και χαρακτήρισε μέτριους τους περισσότερους παίκτες της ΑΕΚ.
Την άποψή ότι είναι λάθος η Original να ταυτίζεται με παίκτες εξέφρασε ο Στέλιος Μανωλάς, μιλώντας στην ΕΡΑ-Σπορ. Χαρακτήρισε λάθος την ενέργεια Νικολαΐδη να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των «άτακτων» και χαρακτήρισε μέτριους τους περισσότερους παίκτες της ΑΕΚ.
Ειδικότερα, ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» και πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός είπε:
Για την αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ:
«Παίζει ρόλο και η ποιότητα των παικτών. Είναι νομίζω η ίδια με πέρυσι. Έφυγαν κάποιοι και ήρθαν άλλοι. Έφυγαν οι Αλβες και Ασουνσάο. Ήρθαν οι Αλεξόπουλος, Τσιρίλο και Λάκης. Ο Τσιρίλο έχει δείξει καλά στοιχεία.
» Εάν πούμε ότι στην ΑΕΚ καλύτεροι παίκτες είναι οι Κατσουράνης και Λυμπερόπουλος, από εκεί και πέρα οι άλλοι παίκτες είναι απλά καλοί. Δεν διαφέρουν, από τους παίκτες του Αιγάλεω. Οπότε το αποτέλεσμα, η ισοπαλία, δεν είναι αποτυχία.
» Πέρυσι οι παίκτες, υπερέβαλαν. Δεν μπορούν να δίνουν συνέχεια το 110% των δυνατότητων τους. Δεν μπορείς να κάνει ένα πλάνο πενταετίας και να αποκτάς δανεικούς παίκτες.
» Το ίδιο ισχύει και με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν πέντε – έξι καλοί παίκτες και οι υπόλοιποι είναι μέτριοι.
» Όταν επαναλαμβάνονται τα άσχημα αποτελέσματα δεν είναι τυχαίο. Η πενταετία είναι άλλοθι. Δηλαδή η ΑΕΚ θα πρέπει να περάσουν είκοσι χρόνια για να πάρει πρωτάθλημα;».
Για τις σχέσεις Original – Ντέμη:
«Όταν η Original έβριζε τον Τροχανά, με ενοχλούσε. Έβγαλα την φανέλα και έφυγα. Το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί καλά. Υπάρχει όμως πρόβλημα, ανάμεσα στον Ντέμη και την Original. Είμαι έξω από τα πράγματα.
» Εγώ δεν ξέρω που πέφτει το δωματιάκι. Δεν θέλω να κατηγορίσω ποδοσφαιριστές. Όμως πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν σχέση με την Original. Και ο Ντέμης ήταν ένας από αυτούς. Ηταν και μέλος της Original. Άλλαξαν πλέον οι ρόλοι, αφού έγινε πρόεδρος.
» Θεωρώ λάθος την κίνηση του Ντέμη να καταδόσει τα παιδιά της Original. Έχασαν ακόμη και την δουλειά τους, από ότι γνωρίζω. Ένα από τα παιδιά της Original έφυγε και έπιασε δουλειά στα γραφεία της ΑΕΚ. Στάθη τον λένε, από ότι έχω μάθει.
» Η Original, δεν πρέπει να ταυτίζεται με παίκτες. Έχω μιλήσει δυο, τρεις φορές με τον Δημήτρη Χατζηχρήστο και του επισήμανα το πρόβλημα. Παλιότερα, υπήρχε το σύνθημα, «φόρτσα Ντίνος Μπαλής».Το φώναζε η Original.
» Είδαμε τι έγινε μετά με το φαινόμενο Κοσκωτά. Είδαμε τι έγινε με τον Μπάγεβιτς. Η Original, τον θεώρησε δημιούργημα της. Για αυτό η μεγάλη αγάπη μετατράπηκε σε μίσος.
» Το ίδιο έγινε και με τον Ντέμη που προτίμησε την ΑΕΚ, από τον Ολυμπιακό που είχε πρόταση. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην καταλήξουμε, εδώ που καταλήξαμε.
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Είναι γενικό το φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εικόνα που δείχνουν οι ελληνικές ομάδες είναι ίδια. Ο κάθε προπονητής έχει το πλάνο του. Αν δεν έχεις όμως τους παίκτες που πρέπει δεν μπορείς να κάνεις πράξη το πλάνο σου.
» Δεν έχουμε ένα ποδοσφαιριστή στα χαφ που να παίξει τον αντίπαλο, στα ίσα, στον έναν με έναν να τον ντριμπλάρει. Στις ακαδημίες βάζουν τα παιδιά από τα δέκα να παίζουν κατευθείαν μπάλα. Πρέπει να φτιάξουμε παίκτες που να ξέρουν να κάνουν ντρίμπλα.
» Πήγαμε να ακολουθήσουμε την Γερμανία, που έχει άλλη κουλτούρα. Εμείς έχουμε μεσογειακό ταπεραμέντο, σαν τους Ιταλούς, τους Ισπανούς, τους Γάλλους,
» Στην Ελλάδα, δεν έρχονται μεγάλοι παίκτες και όταν έρχονται τότε μετά τα 30. Οι πιο μικροί σε ηλικία παίκτες προτιμούν να πάνε σε άλλα πρωταθλήματα».
Όλο και περισσότερο φαίνεται πως περιπλέκεται η υπόθεση του Τέρι Ροζίερ, με τον Αμερικανό άλλοτε σταρ των Χιτ να βαρύνεται με όλο και περισσότερες κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού.
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής στην Τούμπα και ο προπονητής των πρωταθλητών περιμένει πολλά από τον πολεμιστή της μεσαίας γραμμής των «ερυθρόλευκων»
Η δυναμική παρουσία χιλιάδων Κρητικών στην φιέστα του ΟΦΗ για την κατάκτηση του Κυπέλλου φέρνει το προσκήνιο το θέμα της στήριξης των «ασπρόμαυρων» που δεν είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.