«Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία της Παλαιστινιακής Αρχής στις Ηνωμένες Πολιτείες
Το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων της Παλαιστινιακής Αρχής στις ΗΠΑ διέταξε ομοσπονδιακό δικαστήριο, επικαλούμενο τη μη καταβολή αποζημίωσης από πλευράς παλαιστινιακής κυβέρνησης για τη δολοφονία ενός Αμερικανού και της Ισραηλινής συζύγου του.
30
Το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων της Παλαιστινιακής Αρχής στις Ηνωμένες Πολιτείες διέταξε το ομοσπονδιακό δικαστήριο της πολιτείας του Ρόουντ Αιλαντ. Το δικαστήριο επικαλείται τη μη καταβολή αποζημίωσης από πλευράς παλαιστινιακής κυβέρνησης για τη δολοφονία ενός Αμερικανού και της Ισραηλινής συζύγου του.
Μετά από πενταετή δικαστική διαμάχη το δικαστήριο είχε ζητήσει από την Παλαιστινιακή Αρχή να καταβάλει αποζημίωση για το θάνατο του Αμερικανού Γιαρόν Ουνγκάρ και της συζύγου του, Εφράτ, οι οποίοι πυροβολήθηκαν το 1996 κοντά σε πόλη του Ισραήλ.
Την ευθύνη για το χτύπημα είχε αναλάβει η οργάνωση Χαμάς.
Το ποσό των 116 εκατ. δολαρίων δεν καταβλήθηκε με αποτέλεσμα ο δικηγόρος των κληρονόμων του άτυχου ζευγαριού να ζητήσει από το δικαστήριο να μπλοκάρει τα περιουσιακά στοιχεία της Παλαιστινιακής Αρχής.
Τον Απρίλιο, το ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε διατάξει το προσωρινό «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων, ενώ τον Μάιο προχώρησε σε επ αόριστον «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων.
Σύμφωνα με το BBC, τα περιουσιακά στοιχεία της Παλαιστινιακής Αρχής στις ΗΠΑ αγγίζουν το ποσό του 1,3 δις. δολαρίων.
Ο δικηγόρος του ζευγαριού δήλωσε ότι έχει προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας επίσης να κατασχεθεί και να πουληθεί κτίριο στη Νέα Υόρκη, το οποίο ανήκει στους Παλαιστίνιους. Στο κτίριο εδρεύουν τα γραφεία των Παλαιστίνιων παρατηρητών στον ΟΗΕ.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον Μακόρμακ, απέφυγε να σχολιάσει την προσφυγή, αναφέροντας μόνο ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί στην υπόθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην Αλεξανδρούπολη οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
- Σε εξέλιξη το έργο πρόσβασης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και στο εξωκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος
- Μπόνι Τάιλερ: Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια του Total Eclipse of the Heart
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Κεσσές αποστομώνει Βορίδη – «Γνωρίζει και παριστάνει τον ανίδεο, η δικαστική απόφαση τον αναφέρει 44 φορές»
- Ζότα Σίλβα: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα που ήθελα να κάνω στην καριέρα μου»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 4,4% τον Ιούνιο
- Αυξάνεται ο απολογισμός του καύσωνα στην Ευρώπη – Τουλάχιστον 10.000 νεκροί σε πέντε χώρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442